Cea de-a treia generatie Bentley Continental GT, cel mai sportiv model al marcii britanice, a fost prezentata la Bucuresti. Modelul costa de la 170.000 euro fara TVA.

Noul model este expus in showroom-ul Bentley Bucuresti alaturi de Flying Spur, Mulsanne si Bentayga.

”Noul Bentley Continental GT este un model foarte asteptat de clientii marcii din Romania”, spune Adrian Pascu, directorul diviziei de lux in cadrul Porsche Inter Auto Romania.

Noul Continental GT este pus in miscare de versiunea imbunatatita a renumitului motor Bentley W12 TSI biturbo, de 6,0 litri, combinat, pentru prima data, cu o transmisie cu dublu ambreiaj, in opt viteze, pentru o schimbare a vitezelor mult mai rapida si mai eficienta.

Conceput, dezvoltat si construit in Crewe, motorul W12 TSI este cel mai avansat motor cu 12 cilindri din lume. Noul sistem de propulsie genereaza 635 CP si dezvolta un cuplu de 900 Nm, propulsand noul Continental GT de la 0 la 100 km/h in doar 3,7 secunde, pana la viteza maxima de 333 km/h.

Noul sasiu adaptiv, cu tehnica avansata, utilizeaza sistemul inteligent Bentley Dynamic Ride pe 48 de volti, pentru a asigura o manevrare exceptionala a masinii si calatorii confortabile, indiferent de conditiile rutiere. Noul sistem sporeste confortul pasagerilor si amortizeaza alunecarile laterale la viraje, oferind senzatia de precizie la condus, fara niciun efort.

Caroseria cu greutate redusa, fabricata din aluminiu, a fost construita cu ajutorul tehnologiei Super-Plastic Forming – o tehnica de inalta precizie, care presupune incalzirea aluminiului la 500°C, utilizata si in industria aeronavelor. Noul Continental GT este primul automobil de serie din lume cu intreaga caroserie dezvoltata prin aceasta tehnologie.

Profilul noului Continental GT este mai alungit si mai coborat, partial datorita amplasarii rotilor frontale cu 135 mm mai in fata. Partea din spate a primit o schimbare radicala de look, etaland stopuri eliptice, ca o reflexie a gurilor sistemului de evacuare de dedesubt.

Sistemul de iluminare de pe noul Continental GT incorporeaza cea mai noua tehnologie Matrix LED, insa designul farurilor principale este cel care frapeaza, fiind inspirat de muchiile celor mai elegante pahare de cristal, care capteaza lumina asemenea unui diamant.

Nici caracterul practic nu-i lipseste luxosului Grand Tourer. Cu o configuratie de 2+2 locuri si o capacitate extinsa a portbagajului, interiorul se evidentiaza prin detalii rafinate, precum tighelul de tip ”diamant in diamant” de pe tapiteria scaunelor si prin accentele din lemn de esenta nobila. Scaunele standard din dotarea noului Continental GT sunt reglabile in 12 pozitii, iar optional, in functie de cerintele clientilor, acestea pot deveni reglabile in 20 de pozitii diferite.

Noul pattern ”diamant in diamant” se contureaza atat din tigheluri, cat si din broderie. Broderia ”diamantului” din interior a fost dezvoltata de designerii Bentley pe parcursul a 18 luni – fiecare ”diamant” fiind rezultatul a fix 712 cusaturi, iar procesul de brodare porneste intotdeauna de la baza acestuia, pentru un rezultat impecabil.

In afara de pielea naturala, intalnita in interiorul tuturor limuzinelor Bentley, habitaclul noului Continental este innobilat de furniruri din surse sustenabile, precum Koa – cel mai nou tip de furnir utilizat de Bentley – si de accente cromate, finisate manual. Peste 10 metri patrati de lemn sunt utilizati in interiorul fiecarui exemplar Continental, iar prelucrarea si insertia manuala a unui set de placaje dureaza nu mai putin de 9 ore. In plus, e nevoie de alte doua ore pentru aplicarea succesiva a foilor de furnir pe noul Bentley Rotating Display, integrat in panoul de bord.

Clientii pot alege intre 15 variante de covorase de lux, 8 tipuri diferite de furnir, finisat manual, si 15 optiuni pentru tighelurile de la interior. Pentru exterior, 17 finisaje sunt incluse in paleta standard si pana la 70 de optiuni, in versiunea sa extinsa.

Noul Continental GT demonstreaza, de asemenea, o evolutie majora in modul unic al Bentley de utilizare a tehnologiei. Printre numeroasele inovatii se numara un panou de bord avansat, complet digital, construit in jurul conducatorului auto, si sistemul rotativ Bentley Rotating Display. Acesta din urma, amplasat intr-o unitate cu trei fete, se roteste pentru a dezvalui un ecran tactil impresionant, de 12,3 inchi, trei cadrane analogice (unul ce afiseaza temperatura exterioara, o busola si un cronometru) sau un placaj elegant de furnir, cu un pattern simetric.

Bentley Bucuresti, situat pe B-dul Pipera. nr 1/x, este al 45-lea dealership al marcii britanice in Europa continentala. Odata cu deschiderea noului showroom, vanzarile Bentley continua sa creasca in intreaga lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri