In Bucuresti si-ar putea desfasura activitatea de transport in regim taxi doar transportatorii autorizati care au servicii de dispecerat autorizate de municipalitate, se arata intr-un proiect de hotarare introdus suplimentar pe ordinea de zi in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Proiectul prevede si reguli pentru soferi, precum interzicerea refuzarii unei curse, tinuta adecvata obligatorie, precum si dotarea masinii cu sistem POS, pentru plata cu cardul.

"Vom avea un proiect care va modifica si va aduce imbunatatiri: va exista un set de reguli pe care eu le numesc europene care vor trebui respectate. Va fi interzisa refuzarea unei curse sub diferite pretexte si vor fi sanctiuni. Vor fi interzise bonusurile, soferii sunt obligati sa aiba o tinuta decenta, sa nu fumeze in masina, sa nu dea muzica tare, sa nu vorbeasca la telefon, sa nu angajeze cu clientul discutii pe subiecte sensibile care ar putea contraveni porincipiilor clientului. Sunt inca alte elemente care vor duce la securitate si confort. Toti taximetristii vor fi obligati sa poata oferi posibilitatea sa plateasca cu cardul si toti vor trebui sa aiba aplicatii, pentru ca orice client sa poata solicita taximetrul si online”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la inceputul sedintei CGMB, potrivit Digi24.

Potrivit proiectului, serviciile de dispecerat vor fi obligatorii pentru toate taxiurile transportatorilor autorizati care isi desfasoara activitatea de transport in regim de taxi din Bucuresti si nu se pot executa decat de dispecerii taxi autorizati de PMB.

De asemenea, soferii vor mai fi obligati sa aiba tinuta adecvata, pantaloni, camasa, sacou, sa mentina masina curata, sa ii ajute pe clienti la urcarea si coborarea din autovehicul, daca i se solicita si sa nu refuze transportul persoanei cu mobilitate redusa.

Amenzi intre 4.500 si 5.000 de lei pentru taximetristi

In cazul nerespectarii obligatiilor, amenda se ridica la 4.500 – 5.000 de lei.

„Intrucat ultima modificare a legii taximetriei nu a tinut cont de situatia existenta privind utilizarea in mod nelegal a unor variante tehnologice noi de preluare a comenzilor taxi (aplicatii informatice, comenzi online) din partea clientilor si din partea unor persoane juridice neautorizate ca dispecerate taxi conform legii, iar aceasta activitate a luat o amploare deosebita creand inclusiv o concurenta neloiala operatorilor dispeceri taxi autorizati, se impune modificarea in regim de urgenta a actualului regulament local de taxi”, se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare.

"Gata cu Uber, asa vrea PSD. Lobiul firmelor din Ilfov a fost mai tare. Asa, pe furis, asa cum faci pesedistii, ne vor lasa astazi fara servicii de transport civilizat, alternartiv la taxi, de tip uber/taxifly. Vor pune un proiect pe ordinea suplimentara, au convocat sedinta comisiei de transport a Consiliului General cu 15 minute inainte de sedinta de Consiliu. Adica ei vor ca noi sa dezbatem proiectul vreo 10 minute si dupa sa mergem in Sedinta, la vot. Absurd pesedist", a postat consilierul PNL, Ciprian Ciucu, pe Facebook.

Sursa foto: Shutterstock/Prathan Chorruangsak

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri