Rombat, despre sanctiunile date de Consiliul Concurentei celor 12 companii

In urma deciziei Consiliului Concurentei de a sanctiona 12 companii de pe piata productiei, distributiei si comercializarii de acumulatori auto (1 producator si 11 distribuitori) cu amenzi in valoare totala de aproximativ 731.492 euro, Rombat face urmatoarele precizari.

"1. Investigatia Consiliului Concurentei a avut ca obiect ingrijorarea autoritatii cu privire la cateva formulari neclare, ambigue, cuprinse in cadrul contractelor de distributie din perioada 2008 – 2013.

2. In practica insa, Rombat nu a urmarit niciodata ca prin contractele incheiate cu distribuitorii sai sa fixeze preturile de revanzare ale acestora, acestia din urma avand intotdeauna libertatea de a practica propriile politici de pret.

3. Consiliul Concurentei nu a probat in cursul Investigatiei sale faptul ca distribuitorii au aplicat in piata o politica de pret stabilita de Rombat.

4. In final insa, Rombat si distribuitorii sai au recunoscut culpa in utilizarea in perioada 2008 – 2013 a clauzelor contractuale neclare, interpretabile, avand in vedere faptul ca autoritatea de concurenta poate sanctiona intreprinderile si pentru incalcari de obiect ale legii (simpla existenta in contracte, a unor formulari care pot fi interpretate ca practici anticoncurentiale) - procedura de recunoastere a faptei aducand o serie de beneficii intreprinderilor investigate ce apeleaza la aceasta", se arata intr-un comunicat de presa al Rombat.

Citeste si:
Rombat va produce in Romania baterii Li-Ion pentru masini electrice
Rombat va produce in Romania...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri