Odata cu cresterea capacitatii de productie, vor fi angajate aproximativ 50 de persoane noi pentru producerea anvelopelor heavy tyres.

„Piata internationala a anvelopelor heavy tyres a evoluat pozitiv, iar vanzarile noastre au crescut. De asemenea, dorim sa sustinem dezvoltarea clientilor nostri prin marirea capacitatii noastre de productie in fabrica din Nokia, Finlanda. Orasul finlandez Nokia este alegerea fireasca pentru locatia fabricii, datorita personalului calificat si capabilitatilor de a realiza produse de inalta calitate in unitatea modernizata, ” afirma Manu Salmi, vicepresedinte al unitatii Nokian Heavy Tyres.

Obiectivul consta in cresterea capacitatii maxime de productie a anvelopelor heavy tyres de la aproximativ 20 milioane kg la 32 milioane kg.

Nokian Heavy Tyres a semnat, de asemenea, un acord cu sindicatul local pentru a creste competitivitatea prin flexibilitate. Acest acord motiveaza personalul sa isi dezvolte abilitati multiple. Acordul va fi in vigoare pana la finalul anului 2020.