Alin Tapalaga este noul director general al Porsche Inter Auto Romania, incepand cu luna ianuarie a acestui an, revenind in tara dupa o cariera internationala impresionanta de sapte ani in cadrul companiei.

Tapalaga ii urmeaza la conducerea Porsche Inter Auto Romania lui Peter Copetti, care si-a incheiat mandatul de patru ani la finalul lunii decembrie 2017.

”Cei patru ani petrecuti in cadrul Porsche Inter Auto Romania au reprezentat o experienta extraordinara pentru mine, un parcurs ascendent constant, care a valorificat excelent ritmul de crestere a pietei. Alaturi de o echipa unita si competenta, am gasit solutii de dezvoltare atat pentru vanzari, cat si pentru service, extinzandu-ne portofoliul de clienti si de servicii si asigurand profitabilitatea companiei”, a spus Peter Copetti.

De pe 10 ianuarie, Peter Copetti preia conducerea operatiunilor Porsche Inter Auto din Polonia, o piata cu vanzari de peste 500.000 de unitati in 2017. El va administra o retea de 15 dealership-uri, o echipa de 880 de angajati si un volum de vanzari de 18.000 de masini.

In Romania, Porsche Inter Auto a avut o evolutie foarte buna in ultimii patru ani. Pe piata de automobile noi, unde numarul de unitati vandute anual a crescut de la 66.000 in 2013 la 135.000 in 2017, vanzarile companiei au inregistrat o crestere de peste 90%.

Noul director general al PIA Romania este un roman – Alin Tapalaga – care s-a alaturat companiei Porsche Inter Auto Romania inca din anul 1998, celebrand, astfel, anul acesta, 20 de ani de activitate in cadrul Porsche Holding Salzburg.

Alin Tapalaga s-a mai aflat la conducerea retailerului auto in Romania pana in anul 2011, intr-o formula de management in care era director general alaturi de Dana Cortina. Ulterior, el a fost chemat de catre Porsche Holding Salzburg sa deschida operatiunile pe continentul sud-american, respectiv in Columbia. Activitatea din Columbia a inceput cu importatorul Volkswagen, ulterior compania preluand importul si distributia pentru toate marcile grupului, inclusiv pentru camioanele si autobuzele VW si MAN.

Piata columbiana are drept caracteristica imprevizibilul, dar, cu toate acestea, inregistreaza vanzari anuale de 300.000 de unitati. Produsele comercializate erau in mare parte de fabricatie americana (Mexic, Brazilia, Argentina, SUA).

De la inceputul anului 2016, Alin Tapalaga a preluat ca Managing Director activitatea Volkswagen Passenger Cars Malaezia. In Malaezia, grupul Volkswagen AG detine unitati de productie proprii, inclusiv o fabrica de asamblare.

Porsche Inter Auto Romania face parte din Porsche Inter Auto GmbH & Co KG, reteaua globala de retail a Holdingului Porsche din Salzburg. Reteaua Porsche Inter Auto Romania comercializeaza, prin intermediul celor cinci centre auto din Bucuresti si Timisoara, automobile Volkswagen, Skoda, Audi si SEAT.

Porsche Inter Auto este, de asemenea, importator si distribuitor exclusiv pentru marcile de lux Porsche, Bentley si Lamborghini in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri