Cum se anunta piata de leasing auto pentru urmatorii ani, in Europa si in lume

Estimarile pentru urmatorii ani indica o crestere a pietei de leasing auto, la nivel global, si o tot mai mare preferinta pentru marcile de lux, dat fiind ca printre cei interesati de contractele de leasing se numara tinerii din generatia Millenials, care isi doresc cele mai noi tehnologii.

In Europa, este asteptata o crestere de 4%, pana in 2021, si un interes ridicat pentru masinile electrice, potrivit unei analize realizate de Technavio, in timp ce in tara noastra tendinta pare a fi cresterea segmentului de leasing operational, care reprezinta deja 15% din piata auto.

Masinile electrice, viitorul leasingului auto

In timp ce in Japonia numarul statiilor de incarcare a masinilor electrice l-a depasit deja pe cel al benzinariilor, in Europa, doar cateva tari au dezvoltat acest segment, printre ele numarandu-se Olanda si Norvegia. Tari ca Franta si Germania, cu un sector auto puternic, sunt in urma, cu toate ca si aici exista puncte de incarcare a masinilor electrice. Analistii considera ca aceasta este una dintre tendintele care vor domina piata de leasing auto, in urmatorii trei ani, insa este greu de crezut ca vom putea vorbi despre o situatie similara in Romania.

De ce creste leasingul operational

Citeste si:
Leasing auto vs credit auto: unde te costa cel mai putin o masina?
Masina in leasing sau prin...

In primul rand, pentru ca le ofera multor businessuri o solutie comoda: externalizarea flotei auto, la care se adauga o serie de servicii precum finantarea la achizitie, mentenanta si asigurarile auto si beneficii ca lipsa avansului.

Cresterea pietei de leasing operational, in tara noastra, vine si pe fondul unei mai mari deschideri a afacerilor mici, dar pentru care mobilitatea joaca un rol important, fata de astfel de servicii, multa vreme principalii clienti fiind companiile multinationale. Un alt motiv al cresterii este interesul tot mai mare al tinerilor de pana la 35 de ani fata de astfel de servicii, aceasta categorie fiind, potrivit specialistilor, si cea care va modifica tendintele pietei.

Firmele de leasing auto intra pe piata comertului online

Cel putin asta crede ca se va intampla Vehiculum, o companie de leasing care opereaza pe piata din Germania si care a inceput sa dezvolte un magazin online dedicat leasingului auto. Pe de alta parte, un serviciu care iti permite achizitionarea unei masini prin e-commerce s-ar putea sa nu se bucure de o mare credibilitate, avand in vedere complexitatea produsului despre care vorbim.

Citeste si:
Mașinile electrice mai noi au probleme de fiabilitate
Mașinile electrice mai noi au...

Cresterea productiei de motoare in Europa va influenta in continuare piata de leasing auto

Productia de motoare, care influenteaza direct piata de leasing auto, este in crestere in Europa, cei mai importanti jucatori ramanand Franta si Germania. Potrivit unui raport Eurostat, Germania a fost, in 2016, cel mai mare exportator european in afara UE (53% din total exporturi extra-UE), dar si principalul importator de motoare produse in afara UE.

Sursa foto: jpreat, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri