Nokian Tyres a extins tehnologia pe baza de fibre de aramida la anvelope pentru autoutilitare si rulote.

Anvelopele destinate autoutilitarelor si rulotelor sunt supuse adesea unei utilizari intense. Aceste vehicule sunt grele si ruleaza adesea incarcate la maxim, pe sosele slab intretinute, pe pietris si peste borduri. Anvelopele trebuie sa sustina intreaga greutate a vehiculului si sa ofere manevrabilitatea sigura si stabilitate in orice tip de conditii de drum.

„Dorim sa oferim soferilor de autoutilitare si rulote aceeasi durabilitate de care deja beneficiaza utilizatorii anvelopelor SUV si LT. In plus fata de protectia impotriva unor costuri aditionale neasteptate determinate de degradarea anvelopelor, fibra de aramida oferagarantia faptului ca incarcatura va ajunge la destinatie fara probleme, ” a afirmat Petri Niemi, directorul departamentului Product and Pricing Management, Nokian Tyres.

Muchiile bordurilor si gropile din carosabil pot produce daune grave unei anvelope. Deteriorarea flancului anvelopei determina de obicei achizitionarea unei noi anvelope si inlocuirea celei deteriorate.

Nucleul puternic aflat in centrul tehnologiei Aramid Sidewall este fibra de aramida integrata in structura inovatoare a flancului anvelopei. Acest material este de asemenea utilizat in industria aerospatiala si industria de aparare. Fibra de aramida fortifica flancul anvelopei pentru a face fata mai bine la impacturile externe, taieturi si pierderea presiunii.

Citeste si:
Nokian Heavy Tyres Ltd achizitioneaza compania finlandeza Levypyora Oy
Nokian Heavy Tyres Ltd...

Tehnologia Aramid Sidewall este deja utilizata de mai multi ani in fabricarea anvelopelor Nokian Tyres SUV. Aceasta tehnologie se regaseste acum in toate produsele Nokian Tyres destinate autoutilitarelor si rulotelor de pe piata.

Produse care integreaza tehnologia Aramid Sidewall incepand cu data de 1 ianuarie 2018:

Nokian WR C3
Nokian cLine Van
Nokian cLine Cargo
Nokian Weatherproof C

Produse care integreaza, de asemenea, tehnologia Aramid Sidewall:

Nokian Hakkapeliitta R3 SUV (nou)
Nokian WR SUV 4 (nou)
Nokian Hakkapeliitta 9 SUV
Nokian Hakkapeliitta 8 SUV
Nokian Hakkapeliitta R2 SUV
Nokian Line SUV
Nokian Weatherproof SUV
Nokian WR SUV 3
Nokian zLine SUV
Nokian Hakkapeliitta LT2
Nokian Rockproof
Nokian Rotiiva HT
Nokian Rotiiva AT
Nokian Rotiiva AT Plus
Nokian zLine A/S SUV

Citeste si:
Gigantul IBM a concediat 100.000 de oameni pentru a fi "cool"
Gigantul IBM a concediat...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Englezii testeaza autostrada din cauciuc