Brandul suedez Volvo, reprezentat in Romania de importatorul EIT Forum Auto, va avea incepand de anul acesta doi dealeri in Bucuresti, un nou showroom urmand sa fie inaugurat in apropiere de Pasajul Unirea.

Showroom-ul din zona Unirii a fost deschis prima data in anul 2011, iar mai apoi a fost inchis.

"Anul acesta vom inaugura inca un dealer Volvo in Bucuresti, Excellence Cars, care face parte tot din grupul Euro Inter Trade Corporation din care face parte si Primus Auto. Noul showroom Volvo va fi in zona Unirii, langa pasaj", a declarat pentru wall-street.ro Alexandru Florescu, managing director Primus Auto.

Reteaua Volvo in Romania numara cinci dealeri. Brandul este reprezentat in Bucuresti, Timisoara, Iasi si Constanta. Importatorul intentioneaza sa redeschida un showroom si in Cluj. Inainte de criza, Volvo mai avea un dealer in Brasov.

Anul trecut, au fost inmatriculate in Romania 420 de unitati Volvo noi si aproape 5.000 de masini second-hand.

"Peste 60% din vanzarile Volvo sunt facute de dealerul din Bucuresti, Primus Auto. Anul trecut am avut in jur de 360 de unitati livrate si incercam in conditii optime sa ne mentinem performanta, sa fim pe crestere. Anul trecut am inregistrat o crestere de 25%. Circa 70% din vanzari au fost SUV-uri. Majoritatea vanzarilor Volvo sunt cu motorizari diesel", a mai spus Alexandru Florescu.

Top 3 cele mai vandute Volvo in Romania:
- Volvo XC60
- Volvo XC90
- Volvo V40

Clasamentul celor mai vandute Volvo in Romania ar putea sa se schimbe peste un an, intrucat noul crossver Volvo XC40, cu un pret de pornire de 40.460 euro cu TVA, va urca in top 3.

Dintre modelele Volvo care sunt pretabile pentru flote sunt V40, XC60 si S60. Volvo numeste vanzari flote o comanda de cel putin doua unitati.

Brandul suedez are in gama si modele plug-in. Motorizari hibride sunt pe modelele XC90, S90, XC60, care au propulsorul T8 pe benzina de 320 CP si un motor electric care suplimenteaza puterea pana la 400 CP.

Printre dotarile pe care le au pe lista clientii Volvo cand isi comanda masina sunt faruri LED, scaune incalzite, volan incalzit si un sistem audio cat mai bun.

Anul acesta vor fi reinnoite si modelele Volvo S60 si V60.

Euro Inter Trade Corporation, care detine dealerii Volvo din Bucuresti, Primus Auto si Excellence Cars, este un business detinut de Lavinia Spandonide, iar fii sai, Bogdan si Andrei Huidan se ocupa de afacerile Volvo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri