Pentru aceia dintre noi care au crescut intr-o lume in care masinile electrice (EV) au existat doar in desenele animate sau in filmele SF, sa vezi un asemenea vehicul oprind langa tine, la semafor, este inca un lucru neobisnuit. Cu toate acestea, in fiecare zi apar in trafic sute de vehicule electrice, iar infrastructura pare sa se dezvolte la fel de rapid. Cum s-a intamplat acest lucru?

De ce sa treci acum la un vehicul electric? Putem enumara cateva motive suficient de bune pentru care masinile electrice au devenit competitori foarte seriosi pe piata auto.

Motivul pentru care aceasta schimbare pare sa se desfasoare extrem de rapid are legatura cu cativa factori extrem de importanti, printre care:
- din ce in ce mai multi oameni devin constienti de fenomenul de incalzire globala si de efectul de sera;
- zonele urbane sunt din ce in ce mai aglomerate, asa ca masinile electrice au devenit mai practice;
- motoarele electrice au performante mai bune, lucru ce permite producatorilor sa foloseasca propulsoare mai mici pentru aceeasi putere;
- o mai buna capacitate a bateriilor;
- o infrastructura in continua crestere, in special la capitolul statii de incarcare;
- masinile electrice si cele hibride sunt foarte la moda;
- vehiculele electrice beneficiaza de un tren de rulare cu mult mai simplu;
- scaderea taxelor pentru masinile electrice si hibride.

Citeste continuarea pe Cars.ro.

Sursa foto: Cars.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri