Aceste placute digitale vor avea atasat un cont bancar, un sistem GPS care va localiza masina si va informa serviciile de urgenta daca un conducator auto are accident sau masina a fost furata. Placutele de inmatriculare se pot modifica pentru a afisa o alerta in cazul in care vehiculul sau placuta digitala sunt furate, scrie BBC.

Tot datorita placutelor inteligente, servicii precum reinnoirea inmatricularii, taxele de parcare si amenzile pot fi, de asemenea, deduse instantaneu din contul proprietarului vehiculului.

Exista insa si cateva ingrijorari legate de placutele digitale. Intrucat numerele pot fi modificate de autoritatea de transport de la distanta, inseamna ca ar putea fi hackuite, iar climatul desertic al Dubaiului, cu caldura si nisip, poate provoca, de asemenea, probleme tehnologiei.

Placutele de inmatriculare vor face viata mai usoara pentru soferii din Dubai, tehnologia permite comunicarea in timp real cu alti soferi cu privire la conditiile de trafic sau la pericol de accidente.

4 din 10 soferi declara ca li...
Citeste si: Studiu: Iata ce preocupari au soferii in trafic si ii fac neatenti

Dubaiul a condus recent o serie de initiative de transport noi, pe masura ce incearca sa devina un centru tehnologic international.

Sursa foto: By LongJon / Shutterstock