Placutele de inmatriculare ale vehiculelor nu s-au schimbat prea mult in concept, desi masina a fost inventata cu mai mult de un secol in urma. Acum, insa, arabii experimenteaza placutele de inmatriculare inteligente cu ecrane digitale, iar soferii din Dubai vor fi primi care le vor avea.

Aceste placute digitale vor avea atasat un cont bancar, un sistem GPS care va localiza masina si va informa serviciile de urgenta daca un conducator auto are accident sau masina a fost furata. Placutele de inmatriculare se pot modifica pentru a afisa o alerta in cazul in care vehiculul sau placuta digitala sunt furate, scrie BBC.

Tot datorita placutelor inteligente, servicii precum reinnoirea inmatricularii, taxele de parcare si amenzile pot fi, de asemenea, deduse instantaneu din contul proprietarului vehiculului.

Exista insa si cateva ingrijorari legate de placutele digitale. Intrucat numerele pot fi modificate de autoritatea de transport de la distanta, inseamna ca ar putea fi hackuite, iar climatul desertic al Dubaiului, cu caldura si nisip, poate provoca, de asemenea, probleme tehnologiei.

Placutele de inmatriculare vor face viata mai usoara pentru soferii din Dubai, tehnologia permite comunicarea in timp real cu alti soferi cu privire la conditiile de trafic sau la pericol de accidente.

Dubaiul a condus recent o serie de initiative de transport noi, pe masura ce incearca sa devina un centru tehnologic international.

Sursa foto: By LongJon / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri