Masinile de familie, fie ca sunt sedan, hatchback sau SUV, inregistreaza cresteri importante pe piata auto din Romania la inceput de an, doar cele care intra la categoria monovolum au o cerere de doua ori mai mica. Iata care au fost zece cele mai cautate masini de familie din import in primele trei luni.

Sedanurile si breakurile din segmentul C au ajuns la volume de 8.000 de unitati, dupa o crestere de 20% in ianuarie-martie comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce SUV-urile de dimensiuni medii s-au apropiat de 7.000 de unitati, in urcare cu 70% fata de anul trecut.

Cele mai cautate masini de familie de catre romani

Skoda Octavia - 1.086 unitati

Dimensiunile generoase, varietatea mare de motorizari si transmisii, dar si pretul accesibil fac din modelul Skoda Octavia cel mai atractiv autoturism nou de familie. Preturile pentru Octavia pornesc de la 16.400 euro cu TVA.

masini de familie

Volkswagen Golf 7 - 826 unitati

Unul dintre cele mai bine vandute modele din Europa este Volkswagen Golf 7. Fiabilitatea acestuia si pretul bun la revanzare ii determina pe romanii cu familie sa cumpere Golf 7. Pretul de pornire este de 15.800 euro cu TVA.

masini de familie

Volkswagen Tiguan - 727 unitati

SUV-ul Volkswagen Tiguan este pe lista multor romani care isi cauta o masina de familie si este cel mai vandut model din segment cu 727 de unitati comandate in primele 3 luni. Cel mai mic pret pentru acesta este de 21.200 euro cu TVA.

masini de familie

Skoda Rapid - 685 unitati

Cu un pret destul de atractiv, de 12.200 euro cu TVA, modelul Skoda Rapid este si el pe lista romanilor care isi cauta masini de familie. Rapid nu este la fel de spatios precum Octavia, insa gama mare de motorizari si pretul mai mic il fac o alegere buna.

masini de familie

Ford Focus - 663 unitati

Ford Focus este a cincea alegere pentru romanii care vor masini de familie cu 663 de unitati vandute in primele trei luni ale anului. Pretul de pornire este de 16.000 euro cu TVA.

masini de familie

Renault Megane - 604 unitati

Pe locul 6 in preferintele romanilor pentru masini de familie a fost anul acesta modelul Renault Megane, cu 600 de unitati comandate in primele trei luni. Pretul de pornire pentru acest model este de 14.400 euro cu TVA.

masini de familie

Nissan Qashqai - 578 unitati

Cel de-al doilea SUV, care intra in categoria masini de familie, cumparat de romani in primul trimestru al anului este modelul Nissan Qashqai cu 578 unitati. Qashqai costa de la 18.300 euro cu TVA.

masini de familie

Ford Kuga - 491 unitati

La un pret care depaseste 20.000 euro, Ford Kuga a atras aproape 500 de clienti, fiind al treilea SUV in preferintele romanilor pentru o masina de familie.

masini de familie

Kia Sportage - 441 unitati

De la 17.100 euro cu TVA costa SUV-ul Kia Sportage, care a avut vanzari de 441 unitati in intervalul ianuarie-martie. Kia Sportage este pe locul 9 in clasamentul celor mai cautate masini de familie.

masini de familie

Suzuki Vitara - 415 unitati

Suzuki Vitara, SUV-ul de familie cu cel mai bun pret, 13.500 euro cu TVA, mai ieftin cu 1.000 euro decat Dacia Duster, si-a gasit in primul trimestru 415 clienti.

masini de familie

Sursa foto: By Soloviova Liudmyla / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri