Clever Taxi si Star Taxi isi suspenda serviciile, miercuri, timp de o ora, in semn de protest fata de proiectul de Ordonanta de urgenta care reglementeaza legislatia taximetriei si ar putea interzice aplicatiile agregatoare.

Miercuri, soferii care au cont pe aplicatia Clever Taxi au primit un mesaj prin care erau informati ca serviciu va fi suspendat timp de o ora.

“Intre orele 17:00 si 18:00, aplicatia pentru pasageri va fi blocata in semn de protest fata de cerintele COTAR materializate prin propunerea de OUG care interzice doar aplicatiile de tip agregator, nu si pe cele de ridesharing”, se arata in mesajul primit de soferi in aplicatia Clever Taxi.

Soferii care folosesc aplicatia Star Taxi au primit, de asemenea, un mesaj similar: "Ne cerem scuze, aplicatia Star Taxi va fi indisponibila intre 17:00 si 18:00, in semn de protest. Aceasta situatie ar putea fi permanenta daca guvernul va decide saptamana viitoare sa modifice Legea taximetriei si sa interzica aplicatiile agregatoare", anunta Star Taxi, prin aplicatie.

Clever Taxi a transmis, zilele trecuta, ca proiectul de Ordonanta de urgenta publicat de Ministerul Dezvoltarii nu reflecta dorinta si nevoile reale din domeniul taximetriei, iar interzicerea aplicatiei Clever Taxi va afecta 800.000 de cetateni si 20.000 de soferi de taxi.

Ministerul Dezvoltarii a lansat, in dezbatere publica, pe 18 mai, un proiect de Ordonanta de urgenta care stabileste ca aplicatiile mobile pentru comenzi de taxi pot fi folosite doar de catre un dispecerat taxi, ceea ce ar putea duce la interzicerea aplicatiilor precum Star Taxi si Clever Taxi. Mai mult, serviciile de transport fara autorizatie taxi valabila vor putea fi sanctionate la prima abatere, eliminandu-se din lege sintagma “in mod repetat”, afectand, astfel, activitatea companiilor precum Uber si Taxify. Proiectul mai stabileste ca taxiurilor le va fi interzis sa transporte persoane sau sa stationeze pentru a efectua transport de persoane in interiorul unei localitati, alta decat localitatea de autorizare, fiind vizate aici taxiurile din Ilfov care isi desfasoara activitatea in Bucuresti si viceversa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri