"Consideram ca Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Legii taximetriei nu reflecta dorinta cetatenilor si a soferilor, iar totodata nici nu este aliniata normelor europene, raspunde doar cerintelor unei asociatii care se declara a fi reprezentativa”, se arata in comunicatul transmis de Clever Taxi.

“Clever Taxi raspunde zilnic nevoilor a peste 800.000 de cetateni din peste 20 de orase din Romania si ofera o modalitate de lucru moderna si eficienta pentru 20 000 de soferi. Oamenii si-au aratat constant sprijinul pentru aplicatia noastra, iar cel mai recent moment a fost acum 2 luni, cand peste 40.000 de oameni au semnat in primele 48 de ore petitia pentru Bucuresti Smart City. Ei isi doresc o solutie rapida si sigura de a gasi o masina, nu de a avea 10 aplicatii instalate in telefon sau de a astepta la un numar de dispecerat”, se mai arata in comunicat.

Clever sustine ca locul aplicatiilor agregatoare este in legea taximetriei, “dar cu o distinctie clara fata de dispecerate care functioneaza dupa un alt sistem”, intrucat aplicatia intra sub incidenta directivelor europene care definesc serviciile informatice de tip agregator/marketplace, distincte de aplicatiile proprii ale dispeceratelor.

Clever Taxi, aplicatie disponibila in Bucuresti si in alte 20 de orase din tara din anul 2012, sustine o dezbatere pe legea taximetriei, considerand ca este un proiect care trebuie dezbatut in Parlament, in comisiile specializate.

Proiectul de modificare a...
Citeste si: Cine sustine si cine se impotriveste modificarilor legii taximetriei?