Pretul unor curse la Uber si Taxify s-au dublat joi dimineata, in prima zi in care a intrat in vigoare ordonanta taximetriei, potrivit unei analize realizate de Digi24, in care a fost comparat pretul unei curse inainte de OUG cu pretul unei curse asemanatoare joi, dupa ce OUG a inceput sa-si faca efectele. De notat insa ca joi dimineata a plouat, iar preturile la serviciile de car sharing tind sa creasca usor.

O cursa de la Piata Romana pana pe Soseaua Panduri costa joi dimineata intre 20 si 25 de lei. De obicei, o astfel de cursa intr-o zi obisnuita ar fi fost la jumatate, in jurul a 10 lei.

Sursa foto: Digi 24

Mai mult, o cursa de la statia de metrou Pipera pana la Piata Unirii costa joi dimineata aproape 50 de lei. In mod obisnuit, un client ar fi platit mai putin de 30 de lei pentru aceasta cursa.

O discutie savuroasa cu...
Citeste si: Saga taximetrie vs UBER: Traim intr-o tara unde legea este o jungla!

Sursa foto: Digi 24

O alta simulare arata ca pretul unei curse a crescut cu aproape 50% in cazul unei aplicatii si s-a dublat in cazul celeilalte. O astfel de cursa ar fi costat in mod normal suma minima, adica 9 lei.

Motivul scumpirii curselor

Uber si Taxify sunt nevoite sa isi restranga activitatea incepand de joi, cand va intra in vigoare "ordonanta taximetristilor". Romanii risca sa nu mai gaseasca masini sau sa astepte foarte mult timp, pentru ca activitatea platformelor de ridesharing ar putea fi restransa din lipsa soferilor care nu vor dori sa riste sanctiuni, noteaza ziare.com.

Asociatia Coalitia pentru...
Citeste si: Uber, Bolt si Clever anunta lansarea petitiei online #continuam

Potrivit ordonantei de urgenta adoptata la finalul lunii martie, taximetristii cu licente valabile sunt singurii care mai au dreptul sa desfasoare activitati de transport de persoane, cu exceptia soferilor de autobuz si a celor angajati la firme de rent-a-car.

In schimb, soferii de Uber si de Taxify, care nu detin licente de taxi si nici nu le pot obtine, in conditiile legii, ar urma sa fie sanctionati, incepand de joi, 16 mai, cu amenzi de pana la 5.000 de lei si ridicarea placutelor de inmatriculare pentru o perioada de 6 luni, daca sunt prinsi transportand pasageri contra cost.

Catalin Codreanu, presedintele Asociatiei Coalitia pentru Economie Digitala, din care fac parte Uber, Taxify si Clever, a raspuns, la solicitarea ziare.com, ca activitatea platformelor de ridesharing va fi afectata in urmatoarele zile, in tara.

"Este posibil ca multi dintre cei 2,5 milioane de utilizatori ai platformelor noastre sa nu gaseasca o masina sau sa aiba un timp de asteptare extrem de mare, din cauza reducerii activitatii soferilor inscrisi pe aceste platforme", a declarat Codreanu.

Numarul soferilor activi pe...
Citeste si: Ordonanta Taximetristilor a speriat un sfert din soferii Uber si Bolt

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Cuc: Soferii care au luat amenzi joi, sa le conteste in instanta