Uber introduce vehicule hibrid în serviciul Uber Green

Uber anunță extinderea serviciului Uber Green, pentru a facilita accesul utilizatorilor la mobilitate electrică. Începând de astăzi, Uber Green include mașini hibrid, pe lângă cele electrice deja existente, pentru a oferi utilizatorilor din București și Timișoara un timp de așteptare mai scurt.

Prețul curselor Uber Green va fi același ca pentru cursele cu Uber Comfort, pentru a încuraja pasagerii să-și reducă impactul asupra mediului.

Green reprezintă angajamentul companiei față de orașe și față de comunitatea de peste 1.7 milioane de oameni care folosesc Uber în România. Scopul Uber Green este de a ajuta orașele să reducă poluarea aerului și aglomerația urbană și de a facilita accesul la alternative sustenabile de transport.

„Credem că viitorul transportului este unul electric - cu Uber Green, ne propunem să facilităm accesul la mobilitate electrică pentru cât mai mulți oameni posibil și să dezvoltăm transportul cu mașini electrice în București și Timișoara”

Ana Maria Borlovan, Country Operations Manager Uber România

Citeste si:
Uber lansează Uber Green în Timișoara
Uber lansează Uber Green în...

Cititi si Taxele de poluare vor fi înlocuite de taxe de congestionare

În ultimii 3 ani, mai mult de 345,000 de oameni au utilizat Uber Green în București și Timișoara, parcurgând 6,4 milioane de kilometri în mașini electrice și împiedicând aproximativ 1.400 de tone de dioxid de carbon din a ajunge în atmosferă, comparativ cu aceeași distanță parcursă de o mașină obișnuită. Acest proces a fost posibil datorită mașinilor Green disponibile pe aplicație (Renault Zoe, VW e-Golf, Kia Soul, BMW i3, Smart Forfour, VW e-up!). Timpul de așteptare pentru o cursă cu Uber Green este de 4 minute, iar cea mai lungă călătorie cu Uber Green a fost de 366 km, de la București la Brașov.

Cititi si Germania va crește taxele pentru a scăpa de mașinile poluante

În septembrie anul trecut, Uber și-a luat angajamentul de a deveni o platformă de mobilitate cu zero emisii în următorii 20 de ani, în 10,000 de orașe, pe 6 continente, prin 100% călătorii parcurse în vehicule cu zero emisii, transport în comun și micro-monibilitate. Un pas important în această direcție este și introducerea trotinetelor Lime pe aplicație. Din iulie 2020, utilizatorii din București pot comanda o trotinetă electrică Lime, având astfel acces la opțiuni sustenabile și accesibile de transport.

Citeste si:
Șeful Uber, nemulțumit de prețuri și cât durează să aștepți o mașină
Șeful Uber, nemulțumit de...

Serviciul Uber Green a fost lansat în București în 2018, cu mașini electrice 100%, și s-a extins în Timișoara în octombrie 2020.

Sursa foto: Uber
Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri