Aplicatia de transport Clever, care asigura servicii de mobilitate pentru peste 1,5 milioane de pasageri prin intermediul a peste 30.000 de soferi autorizati, a transmis ca isi continua activitatea pe plan local in ciuda intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta care aduce modificari Legii taximetriei nr. 38/2003.

"Noile reglementari nu influenteaza modul in care operam si ne desfasuram activitatea pe piata din Romania. Aplicatia mobila Clever functioneaza exclusiv in colaborare cu soferi autorizati, fie ca sunt soferi de taxi sau soferi in regim rent a car, oferind pasagerilor acces simplu si rapid la cele mai bune variante de transport disponibile, respectand parametrii legislatiei in vigoare", se arata in comunicatul emis de Clever.

Clever sustine ca este in discutii cu Guvernul pentru reglementarea transportului alternativ, reprezentantii din ministere oferind asigurari ca aplicatiile de ridesharing vor continua sa functioneze pe piata locala.

"Am primit din nou asigurari, inclusiv din partea vicepremierului Daniel Suciu si a ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, pentru faptul ca aplicatiile mobile vor continua sa functioneze pe piata locala, ca exista in lucru un cadru legislativ dedicat lor si pana la finalizarea sa nu vor exista abuzuri la adresa soferilor parteneri", transmite Clever.

"In acest moment, asteptam ca reprezentantii Guvernului sa puna in dezbatere publica proiectul de ordonanta de urgenta dedicat aplicatiilor de transport alternativ din Romania. Clever va avea in continuare deschidere fata de autoritati si un rol activ in acest proces. Dorim sa oferim toate datele si informatiile necesare pentru dezvoltarea unui cadru legal benefic atat pentru soferi si stat, dar mai ales pentru pasageri", adauga Clever.

Clever sustine ca isi sprijina soferii parteneri, atat juridic, cat si financiar, in cazul unor sanctiuni abuzive.

In acest moment, Clever inregistreaza peste 4 milioane de cereri de transport lunar din partea pasagerilor.

Aplicatia Clever a fost fondata in 2010 si este prima aplicatie de e-hailling din Romania care permite atat plata cash a cursei, cat si plata direct din aplicatie, prin card bancar. Cu peste 1,5 milioane de utilizatori si peste 30.000 de soferi inregistrati, compania are peste 60 de angajati si este prezenta in peste 20 de orase din Romania.

In luna iunie 2017, business-ul Clever a fost achizitionat de grupul Intelligent Apps, infiintat in 2009, parte a companiei Daimler Mobility Services. Din acelasi grup fac parte aplicatiile Mytaxi (disponibila in 9 tari din Europa) si Beat (activa in Grecia, Peru, Chile si Columbia). Intelligent Apps are 16 milioane de utilizatori in 14 tari si 100 de orase, fiind cea mai mare aplicatie de mobilitate urbana din Europa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri