Estimare: numarul de masini electrice se va tripla in doi ani

Masinile electrice vor depasi cifra de 13 milioane de unitati pana in 2020, de la 3,7 milioane unitati anul trecut, iar modelele Tesla si Nissan Leaf vor fi din ce in ce mai intalnite pe soselele din intreaga lume, considera Agentia Internationala pentru Energie, scrie Automotive News.

Vanzarile ar putea creste cu 24% in fiecare an, in medie, pana in 2030.

Aceste prognoze ne arata viteza cu care sistemul de transport al lumii se indreapta catre combustibili mai curati, pe masura ce guvernele se concentreaza asupra limitarii poluarii si a gazelor cu efect de sera.

"Este de asteptat sa apara investitii in productia de baterii, facilitand reducerea costurilor si asigurand ca productia de baterii sa aiba loc la scari care depasesc semnificativ ceea ce s-a vazut pana acum", a declarat Pierpaolo Cazzola, si analist de transport la AIE si unul dintre autorii raportului.

Iata cateva dintre principalele concluzii ale raportului AIE:

Citeste si:
Huawei vrea să se apuce de produs mașini electrice
Huawei vrea să se apuce de...

- China va ramane cea mai mare piata

Vehiculele electrice vor reprezenta putin peste un sfert din vanzarile de masini in tarile asiatice pana in 2030.

- Vehiculele electrice vor reduce consumul de petrol cu 2,5 milioane de barili pe zi

Un numar de 130 de milioane de vehicule usoare electrice care vor ajunge pe sosele pana in 2030 vor reduce consumul cu 2,57 milioane de barili de petrol pe zi. Aceasta cantitate o consuma Germania zilnic. Anul trecut, masinile electrice au redus cu 380.000 de barili pe zi consumul, aproximativ jumatate din consumul din Belgia.

Citeste si:
Istoricul explorării spațiale: Cum am cucerit Spațiul și ce urmează...
Istoricul explorării...

- Vor fi necesare cel putin 10 gigafactorii de baterii

Cererea de baterii este asteptata sa creasca cu 15% pana in 2030, in principal datorita vehiculelor usoare cum ar fi autoturismele si autoutilitarele. Piata in crestere in China este de asteptat sa reprezinte jumatate din cererea mondiala, urmata de Europa, India si S.U.A.

- Autobuzele vor merge si ele electrice

Incepand cu anul 2030, vor exista 1,5 milioane de autobuze electrice, in crestere fata de 370.000 anul trecut. Aproape 100.000 autobuze electrificate au fost vandute anul trecut, 99% dintre ele in China. Shenzhen, Oslo, Trondheim si Gothenburg au autobuze electrice in functiune.

Citeste si:
Ce mașini preferă femeile din România. Cu siguranță acestea ies în...
Ce mașini preferă femeile din...

Sursa foto: Yauhen_D / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri