Gefco Romania, controlata de RZD, transportatorul feroviar de stat al Rusiei, a operat in ultimii ani transportul a peste 60% din totalul vehiculelor produse in Romania.

Compania de transport si logistica a raportat o cifra de afaceri de 68,1 milioane de euro pentru anul 2017, in crestere cu 14% fata de 2016.

„Pentru noi, anul 2017 a fost un an in care am continuat parcursul ascendent, un an in care am depus mult efort si concentrare, pentru aoferi clientilor nostri solutii si oferte comercialenoi, elaborate cu ajutorul intelegerii aprofundate a industriei, pe care o detinem, in scopul de a raspunde cat mai bine nevoilor acestora. De asemenea, ne-am proiectat strategia de investitii la nivel regional, astfel incat sa ne putem deservi cat mai bine la scara regionala clientii internationali”, a declarat Jerome Chevrolet, Area Manager pentru regiunea Balcanilor si Director General al GEFCO Romania si Bulgaria.

Pe parcursul anului 2017, activitatile din sectorul logisticii vehiculelor finite (FVL), competenta de baza a GEFCO Romania, augenerat 51% din cifra de afaceri a subsidiarei din Romania. Sectorul logisticii vehiculelor finitedeserveste producatorii, precum si importatorii si distribuitorii de autovehicule, oferind o gama larga de solutii, de la scheme simple de transport (solutii de transport feroviar, rutier si maritim), pana la solutii multimodale complexe si optimizate. Compania a transportat in total120.900 de vehicule pe calea ferata si 99.860 de vehicule prin solutii de transport rutier, pe parcursul anului 2017.

Retail jobs

Transportul rutier a inregistrat o evolutie foarte buna in 2017, generand in jur de 42% din veniturile companiei. Insa activitatile de transport feroviar, aerian si maritim, alaturi de serviciile de depozitare si serviciile vamale, au obtinut, de asemenea, rezultate bune si au contribuit la cresterea cifrei de afaceri totala a subsidiarei din Romania.

Cu o acoperire nationala data de cele 6 puncte logistice strategice (Bucuresti, Joita, Arad, Craiova, Mioveni si Constanta) si cu ajutorul celor peste 1.300 de parteneri de incredere din sectorul transportului rutier, GEFCO Romania a continuat sa-si diversifice portofoliul de clienti. In continuarea dezvoltarii sale constante din ultimii ani, 2017 a adus pentru GEFCO Romania o crestere de 17% a numarului total de clienti fata de anul precedent, acesta ajungand in prezent la un total de 350 de clienti. Clientii principali ai companiei provin din sectoare de activitate diferite, cum ar fi industria auto, FMCG, industria farmaceutica, electronicesi electrocasnice, producatori industriali, echipamente si utilaje grele, retail, agricultura si echipamente agricole, si includ nume precumFord Romania, Automobile Dacia, Arctic, Ductil SA.

Citeste si:
TRANZACȚIE: Gigantul UPS cumpără compania italiană Bomi Group
TRANZACȚIE: Gigantul UPS...

Pe langa mentinerea unui standard ridicatde servicii destinate clientilor din industria automobilelor si producatorilor industriali, GEFCO Romania isi concentreaza, de asemenea, eforturile si pe dezvoltarea portofoliului de clienti din sectoarele FMCG si farmaceutice. Mai mult decat atat, avand constant in vedere scopul de a satisface cerintele clientilor in cel mai complet mod posibil, GEFCO Romania a facut deja demersurile necesare pentru obtinerea certificarii privind bunele practici de distributie (Good Distribution Practices - GDP), necesara industriei farmaceutice si a carei emitere se preconizeaza in urmatoarele luni. In plus, prin valorificarea know-how-ului vast de care se bucura si beneficiind de expertiza expertilor sai de top, prioritatea-cheie in acest momentpentru GEFCO este dezvoltarea serviciilor sale de depozitare (impreuna cu solutiile de ambalaje reutilizabile - Reusable PackagingSolutions) in Romania.

Citeste si:
Firma de transport Gefco se desparte de acţionarul majoritar rus
Firma de transport Gefco se...

Pe parcursul anului 2017, compania si-a mentinut dedicarea in incercarea de a satisface in mod constant nevoile clientilor si de a dezvolta solutii personalizate pentru acestia. Anul trecut, Ford Romania a reiterat increderea investita in GEFCO Romania, acordand operatorului de logistica noi fluxuri pentru transportul modelului EcoSport. Compania opereaza astfel transportul pe calea ferata aautoturismelor Ford catre pietele din Europa de Vest, cum ar fi Germania, Italia si Benelux. Acest nou proiect a devenit realitate datoritaunei solutii inovatoare oferite de GEFCO Romania, care a comandat vagoane special concepute pentru a se potrivi cu noile necesitatideterminate de dimensiunile modelului EcoSport. Numarul de autoturisme incarcate pe platforma a fost si el optimizat, iar fluxurile clientului au fost gestionate de catre GEFCO Romania pentru a se adapta la capacitatea de productie.

Citeste si:
Planurile PSD privind supraimpozitarea salariilor mari și a...
PSD vrea supraimpozitarea cu...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri