Contractul pentru innoirea parcului RATB a fost semnat, iar Bucurestiul va avea 400 de autobuze noi. Primele 100 de vehicule vor sosi anul acesta.

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat impreuna cu managerul general al Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, Serdar Gorguc, contractul prin care Primaria Capitalei achizitioneaza 400 de autobuze noi Euro 6, scrie Transport Times.

"Ma bucur ca semnam astazi un contract extrem de important pentru Bucuresti. Dupa o licitatie care a durat extrem de mult, aproape doi ani, am semnat astazi contractul cu compania turca Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, pentru achizitionarea a 400 de autobuze Euro 6, cu care vom innoi parcul auto al RATB. Asa cum stiti, majoritatea autobuzelor din Bucuresti sunt depasite ca uzura morala, iar in Planul de Mobilitate Urbana Durabila, una dintre cele mai importante masuri care contribuie la rezolvarea traficului sufocant din Capitala, este aceea de a innoi si suplimenta parcul auto existent", a afirmat primarul general, Gabriela Firea.

Potrivit edilului-sef al Capitalei, pana la sfarsitul acestui an, incepand cu luna octombrie, vor veni la Bucuresti primele 100 de unitati, urmand ca anul viitor, sa ajunga si restul de 300 de autobuze. Valoarea tranzactiei este 100 milioane euro plus TVA, autobuze fiind dotate cu aer conditionat, sistem de taxare inteligent, sistem GPS care permite localizarea in trafic si furnizarea catre calatori a informatiilor legate de timpii de asteptare in statie si de parcurgere a traseului, supraveghere video atat in interior, cat si in exterior.

"Doresc sa subliniez faptul ca aceasta achizitie nu a vizat numai pretul cel mai mic, ci si calitatea tehnica. Un pret corect reprezinta un calcul corect, adica 50% calitatea tehnica si 50% pretul autobuzelor. Avem trei tipuri de autobuze, in functie de traseele pe care vor circula: 320 de autobuze de 12 m, cu un pret de 238.000 euro/buc + TVA, 50 autobuze de 10,7 m, de 246.000 euro/buc + TVA si 30 de autobuze de 18 m, de 364.000 euro/buc + TVA", a adaugat Gabriela Firea.

Totodata, primarul general a mai anuntat si urmatoarele achizitii care vor fi facute de Primaria Capitalei: "in foarte scurt timp, in Bucuresti vom avea 100 de autobuze electrice, 100 tramvaie, 100 autobuze GNC si 100 troleibuze. Deja pentru achizitia tramvaielor am aplicat pentru fonduri europene. Speram ca ii vom convinge, astfel, pe bucuresteni sa aleaga cat mai des transportul in comun in locul masinilor personale, pentru ca vor avea alternative moderne, eficiente, care sa le asigure tot confortul".

Cei aproape 2.700 de soferi ai RATB vor fi instruiti pentru a folosi noile autobuze, iar primele unitati care vor sosi la Bucuresti se vor afla in depourile RATB Alexandria, Obregia, Titan, Militari si Ferentari.

in ceea ce priveste garantia autobuzelor, acestea vor avea o garantie de opt ani, in acest interval, manopera completa, inclusiv reviziile, intrand in sarcina furnizorului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri