In Bucuresti sunt de doua ori mai multe masini la 1.000 de locuitori fata de media UE

Rata de motorizare din Capitala este de aproximativ 1.000 de masini la o mie de locuitori, in conditiile in care media UE este de 500 de masini la o mie de locuitori, a precizat Aura Raducu, coordonator al Autoritatii de transport Bucuresti-Ilfov.

Traficul infernal din Bucuresti este cauzat si de cresterea, in ultimii doi ani, a numarului de masini. Potrivit coordonator al Autoritatii de transport Bucuresti-Ilfov, la finalul anului 2015, rata de motorizare era de 700 de masini la mia de locuitori. in plus, odata cu desfiintarea timbrului de mediu, in 2017, in Romania au fost inmatriculate peste 520.000 de masini second hand, peste jumatate dintre ele au peste 15 ani vechime, scrie Transport Times.

"In perioada 2014-2015, cand faceam Planul de Mobilitate Urbana Durabila pentru regiunea Bucuresti-Ilfov, numarul de masini era de 700 la mia de locuitori. Am refacut datele, pentru ca avem un sistem IT de actualizare, a ajuns aproape masina si locuitorul, deci aproximativ o mie de masini la o mie de locuitori, in conditiile in care media UE este de 500 de masini la o mie de locuitori. Deci, situatia este extrem de dificila la nivelul Capitalei", a explicat Aura Raducu, adaugand ca peste 50% din poluare este generata de trafic.

Pentru a rezolva problema traficului si, implicit, a poluarii produse de emisiile masinilor, administratia Capitalei va aplica un Plan de Mobilitate Urbana Durabila cu un buget prevazut de 7 miliarde de euro, prioritate avand dezvoltarea in transportului public de calatori.

Citeste si:
Cum vor consilierii USR PLUS să fie dezvoltată infrastructura...
Ce propun consilierii USR...

Sursa foto: disq / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri