Joint venture-ul OSRAM Continental GmbH, infiintat de cele doua companii de tehnologie Continental si Osram, si-a inceput activitatea. In urma finalizarii cu succes a tuturor negocierilor si a emiterii aprobarilor privind achizitiile, noua companie a fost lansata conform planificarii, in a doua jumatate a anului 2018.

OSRAM Continental va angaja initial circa 1.500 de persoane in 16 locatii din intreaga lume.

In Romania, OSRAM Continental isi va desfasura activitatea in Iasi. Echipa de aici va colabora cu echipe din diferite locatii internationale.

Sediul central este la Munchen (Germania). Planul este de a muta sediul la Garching (Germania). Compania mixta isi propune sa genereze vanzari anuale in intervalul de mijloc al unei sume de trei cifre, in milioane de euro. Continental si Osram detin fiecare o participatie de 50% in joint venture, care este consolidata pe deplin in cazul lui Osram.

OSRAM Continental planifica anual, pentru urmatorii cinci ani, rate de crestere de pana la doua cifre. Acest lucru se bazeaza pe o dezvoltare puternica a pietei pentru modulele si solutiile de iluminat cu LED-uri, precum si pentru sistemele de iluminat cu laser si electronice asociate. Primele produse care vor fi dezvoltate de companie vor fi pregatite pentru productia in serie pana in 2021.

„Prin lansarea acestui joint venture, generam incredere ca piata pentru iluminatul inteligent al autovehiculelor va continua sa creasca si sa fie viabila. In plus, cu echipa noastra, formata din personal de conducere si experti din ambele companii, vom creste viteza de inovare, precum si eficienta si integrarea. Astept cu nerabdare sa colaborez cu noii nostri colegi pentru dezvoltarea de produse fascinante", a declarat Harald Renner, director financiar si membru al conducerii OSRAM Continental GmbH.

Piata pentru iluminarea vehiculelor din industria auto este in prezent intr-o perioada de tranzitie, se indreapta spre tehnologii de iluminat pe baza de semiconductori. Ca rezultat, software-ul si electronica devin din ce in ce mai importante si mai influente. Continental si Osram combina, prin urmare, punctele forte in fiecare dintre aceste domenii si dezvolta module de faza de ultima generatie si solutii pentru iluminatul interior pentru producatorii de automobile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri