Practic, desi PSD nu a fost capabila de niciun proiect coerent de infrastructura, acum Gratiela Gavrilescu a anuntat, la Oradea, un proiect privind conectarea Romaniei la Reteaua EuroVelo, prin infiintarea pistelor de biciclete in judetele de granita, ulterior a unui circuit national pentru conectarea turistilor pe biciclete din tarile europene.

"La propunerea domnului presedinte al CJ Bihor, Pasztor Sandor, anul viitor vom lansa primul proiect-pilot privind EuroVelo, pentru crearea de piste de biciclete, deschiderea portilor catre Europa de Vest. Asta inseamna ca in judetul Bihor, la granita, sa-i dam posibilitate fiecarui turist care vine din afara cu bicicleta sa poata intra in Romania intr-un circuit, sa spunem, usurat, nu cu bicicleta pe masina sau la spinare", a declarat, in conferinta de presa, ministrul Mediului, scrie Ziare.com.

Gavrilescu a precizat ca se va face un studiu de trafic, pentru a implementa proiectul si in celelalte judete care sunt pe granita.

"Va urma extrapolarea lui, intr-un viitor cat mai apropiat, la nivel national, luand in calcul si traseul autostrazilor care sunt construite in Romania si drumurile nationale si judetene. Ca sa putem face si o harta a pistelor de biciclete, a unui circuit integrat la nivel national, asa cum au si alte state europene", a mai afirmat ministrul Gavrilescu.

Ponta: Eu sunt Zidul...
Citeste si: Ponta: Eu sunt Zidul Plangerii pentru parlamentarii PSD

Gavrilescu a mai mentionat ca actualul proiect este o preocupare mai veche a Ministerului Mediului pentru continuarea infrastructurii pistelor de biciclete, dand exemplu cele zece milioane de euro acordate Primariei Capitalei in acest scop.

La promisiuni PSD bate multe dintre guvernele lumii.

Sursa foto: optar.ro

Dancila: Depunem actele...
Citeste si: Dancila: Depunem actele pentru realizarea spitalelor