Ambitiile ministrului Transporturilor: Vrea aducerea caii ferate macar la standardul din 1989

Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, spune ca in Romania trenurile merg, uneori, cu viteza cu care se circula pe calea ferata in secolul al nouasprezecelea si ca exista peste 500 de restrictii de viteza, pe care urmareste sa le elimine, prin fonduri europene si cu bugetul CFR Infrastructura, scrie Ziare.com.

Ministrul a spus, precizand insa ca o face "de maniera metaforica", faptul ca "aproape ca avem mai multa cale ferata cu restrictii decat cale ferata buna".

" (Trenul - n.r.) merge mai incet, uneori, decat nu in secolul XX, chiar decat in secolul XIX", a spus ministrul Lucian Sova miercuri seara, intr-o emisiune la Romania Tv.

Acesta a spus ca vrea sa aduca sistemul de transport feroviar "macar la standardul din 1989", folosind nu doar fonduri europene, ci si bugetul CFR Infrastructura.

"Toate tarile civilizate investesc in infrastructura de transport feroviar, nu asteapta numai fonduri europene. Noi am fost dependenti in ultimii ani exclusiv de fonduri europene. Eu am promovat ideea si a catorva rezultate apropo si de ultima rectificare bugetara, in sensul de a aloca fonduri pentru modernizarea segmentelor de cale ferata, sau macar aducerea lor la standardul din 1989 prin eliminarea restrictiilor.

Citeste si:
Iohannis i-a revocat pe ministrii demisionari Stanescu si Sova
Iohannis i-a revocat pe...

Daca puteti sa credeti, desi nu se cunoaste deloc, pentru ca sunt peste 500 de restrictii de viteza astazi pe infrastructura feroviara din Romania. Cu resurse proprii, CFR Infrastructura pana astazi a eliminat 192 de restrictii dedicate unor anumite puncte in care trenul trebuia sa circule cu viteze sub cea normata.

Practic, as putea spune, de maniera metaforica, aproape ca avem mai multa cale ferata cu restrictii decat cale ferata buna. Are capacitatea CFR Infrastructura de a lucra la aceste reparatii cu resurse proprii si in conditiile acestea elimini practic timpii pierduti cu licitatiile si cu contestatiile", a spus Lucian Sova.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri