Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KMG International in Romania, a deschis o noua statie Rompetrol in Bacau, pe strada Milcov, care permite si incarcarea masinilor electrice.

Aceasta este a treia statie Rompetrol din Bacau si se alatura celor situate pe drumul european E85, ce face legatura intre Bucuresti si Suceava.

In premiera pentru Bacau, noua statie este prima unitate de profil dotata cu un punct de incarcare electric, un serviciu oferit gratuit tuturor clientilor Rompetrol care detin masini electrice sau hibride. De asemenea, acest serviciu a fost extins si in statia Rompetrol din strada Republicii.

“Compania continua sa-si consolideze si dezvolte prezenta in Bacau si sa vina in intampinarea clientilor sai cu noi statii, produse si servicii inovative. Aceasta prezenta este sustinuta si de cei peste 120 de angajati Rompetrol, atat in oras unde avem cele trei benzinarii, dar si in judet unde operam alte 6 statii de distributie a carburantilor produsi de cea mai mare rafinarie din Romania si una dintre cele mai moderne din regiunea Marii Negre – Petromidia Navodari. La acestea se adauga si terminalul nostru de imbuteliere gaz petrolier lichefiat din comuna Itesti”, a declarat Vlad Rusnac, Chief Retail Officer al KMG International si director general al Rompetrol Downstream.

Prin dotarile si facilitatile oferite, noua statie premium se adreseaza in special locuitorilor municipiului Bacau, aceasta beneficiind de doua pompe care ofera gamele de carburanti Efix si EfixS, servicii de internet WiFi, sisteme multimedia.

Alimentarea la punctul de incarcare electric se efectueaza prin curent alternativ si curent continuu de 22 kW, iar capacitatea instalata de 50KW asigura alimentarea in acelasi timp a doua masini. Asfel, un vehicul electric poate in statiile Rompetrol sa-si incarce bateria pana la 80% din capacitatea sa in doar 20 de minute, comparativ cu timpul necesar pentru incarcarea obisnuita – circa 7-8 ore.

“Investitia totala pentru noua statie se ridica la circa 1,1 milioane dolari, aportul Rompetrol la bugetul judetului Bacau pentru activitatile si angajatii nostri ridicandu-se anul trecut la circa 2,6 milioane lei”, a adaugat Vlad Rusnac.

In urma unei investitii de 11 milioane dolari, compania a pus in functiune in 2010 terminal de imbuteliere GPL situat in comuna Itesti, la 18 km de orasul Bacau. Acesta sustine prezenta produselor Rompetrol (butelii industriale si de uz casnic, GPL auto) in zona de Est, Sud-Est si Sud a Romaniei.

Cu o capacitate anuala de imbuteliere de 20.000 de tone GPL si de depozitare de 1.500 metri cubi, terminalul numara in prezent 32 de angajati, sustinand indirect alte aproximativ 50 de locuri de munca (furnizori, subcontractori, transportatori, etc).

Pe fondul conditiilor meteorologice severe din primul trimestru al anului, Rompetrol Downstream a consemnat in T1 un volum total al vanzarilor de carburanti de circa 490.000 tone, nivel similar cu cel atins in perioada similara din 2017. Din aceasta cantitate, circa 30% a fost comercializata prin statiile Rompetrol, indicator in crestere cu 3% fata de cel din perioada ianuarie – martie a anului trecut.

La finele lunii martie, segmentul de distributie al companiei cuprindea 818 puncte de comercializare carburanti (statii proprii, statii partener, statii mobile, baze interne de 9 si 20 metri cubi), in crestere cu 66 de unitati fata de martie 2017.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri