Politistii nu mai au dreptul de a primi banii pe amenzi incepand de luna aceasta, platile urmand sa se faca la CEC, trezorerii, administratiile publice locale, pe ghiseul.ro, etc.

Termenul de plata al amenzilor la jumatate a crescut la 15 zile, de la 48 de ore in trecut, scrie avocatnet.ro.

"Pentru amenzile contraventionale in cuantum de pana la 20 puncte-amenda, contravenientul poate achita pe loc agentului constatator jumatate din minimul amenzii prevazute de lege", a scris in Codul rutier, pana astazi.

Soferii vor putea plati, de la 1 ianuarie 2019, amenzile de circulatie la orice unitate a Trezoreriei Statului intr-un cont unic, chiar daca sunt din alt oras, si nu vor mai fi nevoiti sa faca dovada platii catre Politie.

Politia va verifica online daca amenzile au fost sau nu achitate, intrucat procesul verbal va avea o serie unica de evidenta.

Chitanta de plata a amenzii rutiere va avea trecute urmatorele informatii:

- seria procesului verbal
- codul numeric personal al contravenientului
- contul unic al Trezoreriei
- suma de plata
- data platii

Noile reglementari au rolul de a solutiona multe din problemele soferilor. In trecut, conducatorii auto, care erau amendati si achitau contraventia, tot aveau de-a face cu ANAF. In ciuda faptului ca erau platite, amenziile erau adaugate la impozit. In multe din aceste conditii, soferii aveau de facut un drum in plus la Administratia Fiscala pentru a face dovada platii amenzii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri