Piata auto din Romania a inregistrat o crestere de 112,9% in august, fiind inmatriculate 25.546 de autoturisme, fata de 12.001 vehicule in perioada similara din 2017. Cresteri semnificative s-au inregistrat luna trecuta si in Polonia (64,3%) si Lituania (58,5%).

In mod obisnuit, august este luna cu cele mai scazute vanzari pe parcursul unui an, dar piata auto europeana a raportat un avans semnificativ, de 31,2%, la 1,13 milioane de vehicule. Cea mai probabila explicatie pentru aceasta crestere exceptionala o reprezinta introducerea noilor proceduri mai stricte de testare a poluarii (WLTP), care se aplica tuturor masinilor inmatriculate de la 1 septembrie. Prin urmare, unii producatori auto au oferit clientilor vehicule la preturi atractive inaintea datei de 1 septembrie. Ca rezultat, in multe state europene au fost inregistrate cresteri de peste 10% ale vanzarilor, se arata in comunicatul ACEA.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock