Daimler AG accelereaza o tranzitie de management, numindu-l pe suedezul Ola Kallenius cu doi ani inainte de termen in functia de director executiv detinuta de Dieter Zetsche, intrucat producatorul auto german se confrunta cu schimbari discordante in industria de automobile, scrie Bloomberg.

Kallenius, primul manager non-german care va prelua conducerea lui Daimler, va deveni CEO in 2019. Suedezul de 49 de ani

"Dieter Zetsche a jucat un rol cheie la Daimler asigurand pozitionarea strategica pentru mobilitatea viitorului", a declarat presedintele Manfred Bischoff.

Tranzitia la varf vine la un moment critic pentru cel mai mare producator premium din lume. In iunie, Daimler a fost primul constructor auto care a redus obiectivele anuale, dupa ce a avut cheltuieli fara precedent pentru a dezvolta vehicule electrice.

Kallenius "pare a fi o solutie logica", dupa un management de succes al functiilor de conducere cheie, a declarat Sven Diermeier, un analist din Frankfurt, la Independent Research GmbH.

Citeste si:
Mercedes-Benz Clasa A si Clasa B primesc versiuni plug-in hybrid
Mercedes-Benz Clasa A si...

Daimler, BMW si Volkswagen vor depasi pana in 2021 vanzarile de masini electrice ale Tesla, brandul american urmand sa coboare de pe locul intai pe pozitia 7, considera analistii de specialitate. Daimler va conduce topul vanzarilor de masini electrice, urmat de BMW, Alianta Renault-Nissan-Mitsubishi si Grupul Volkswagen.

Sursa foto: Yauhen_D / Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Test-drive cu un Mercedes-Benz foarte rar, V250 Marco Polo