Soferii care vin in Capitala isi vor putea lasa masinile in parcarea de la Straulesti incepand cu luna noiembrie, pentru a lua metroul, tariful fiind de un leu pe ora, a tinut sa precizeze, miercuri, Dumitru Sodolescu, directorul general al Metrorex, prezent la o conferinta pe teme de profil. De asemenea, acesta a anuntat ca se discuta si despre introducerea unui abonament, potrivit Agerpres.

"Lucrarile au fost terminate pe 18 iulie si s-a intarziat pentru ca nu au fost gata toate documentele. Pe data de 11 octombrie s-a intrunit comisia si a inceput receptia pentru terminarea lucrarilor. Luni, 22 octombrie, se va intruni din nou comisia, pentru a vedea in ce stadiu ne aflam. Programul nostru este facut ca, pana la sfarsitul lunii, sa terminam inclusiv punerea in functiune, iar in noiembrie parcarea sa devina functionala", a spus seful Metrorex.

Tariful va fi de un leu pe ora si se discuta si introducerea unui abonament, a adaugat el.

"Nu vrem sa facem venituri spectaculoase din exploatarea parcarii, intrucat nu acesta este scopul nostru, ci sa decongestionam circulatia. Avem in vedere si un abonament, pentru ca, daca cineva lasa masina 10 ore, e cam mult 200 de lei pe luna. De asemenea, ne gandim la implementarea unui sistem de reducere pentru cei care folosesc metroul, practic vor putea scana biletul pentru metrou si vor putea obtine o reducere. Vom investi separat niste bani in acest sens, dar nu costa mult", a aratat Sodolescu.

Cate masini incap in parcarea de la Straulesti

Terminalul are un spatiu de parcare pentru 650 de autovehicule si o sala de asteptare pentru calatorii transportului public. Depoul are o suprafata de 14.000 metri patrati si 13 linii. Acolo pot fi garate sau reparate in acelasi timp sapte trenuri. In cadrul aceluiasi proiect au fost amenajate spatii verzi adiacente drumurilor de acces si un teren de sport.

Citeste si:
Parcare gratuita oferita de Metrorex in Terminalul Straulesti
Parcare gratuita oferita de...

Depoul si Terminalul multimodal Straulesti sunt finantate din bugetul de stat. Valoarea investitiei este de 160 de milioane de lei, fara TVA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Metrorex mai face un pas pentru imbunatatirea calatoriei cu metroul pe M2
Setari Cookie-uri