Parcarea de la Straulesti este gata, dar receptia lucrarilor nu a inceput si asteapta finalizarea lucrarilor la sistemul de taxare. Initial, termenul pentru finalizarea lucrarilor a fost primul trimestru al acestui an, apoi, Metrorex a estimat ca in iunie va fi gata terminalul multimodal. In final, parcarea a fost gata o luna mai tarziu.

La finalul lunii iulie, ministerul Transporturilor anunta ca proiectul a fost finalizat, iar Metrorex astepta notificarile din partea constructorilor pentru a putea incepe receptia lucrarii.

O luna mai tarziu, notificarea din partea constructorilor tot nu a venit. „Receptia Terminalului Multimodal Straulesti va demara in conformitate cu prevederile legale, dupa ce se vor finaliza si lucrarile aferente sistemului de taxare”, a transmis Metrorex la solicitarea wall-street.ro.

In ceea ce priveste darea in folosinta la parcarii, Metrorex nu transmite o data estimativa. „Totodata, parcarea de la Terminalul Multimodal Straulesti va fi data in folosinta dupa ce se vor indeplini toate conditiile cu privire la autorizarea functionarii acesteia”, se arata in informatiile transmise.

Metrorex estima, la finalul lunii aprilie, ca va depasi termenul initial de finalizare al lucrarilor la parcarea Straulesti, noul termen inaintat fiind luna iulie. Initial, termenul de finalizare a fost stabilit pentru primul semestru al acestui an, acelasi termen fiind notat si pe panoul care anunta santierul in lucru.

Potrivit raspunsului dat de Metrorex, in aprilie, pentru wall-street.ro, lucrarile au intarziat pentru ca termenul de finalizare sa fie corelat cu contractele de siguranta a traficului si informarea dinamica si sonorizare.

Terminalul Straulesti are un spatiu de parcare pentru 650 de autovehicule si o sala de asteptare pentru calatorii transportului public. Depoul are o suprafata de 14.000 de metri patrati si 13 linii. Acolo pot fi garate sau reparate in acelasi timp sapte trenuri. In cadrul aceluiasi proiect au fost amenajate spatii verzi adiacente drumurilor de acces si un teren de sport.

Depoul si Terminalul multimodal Straulesti sunt finantate din bugetul de stat. Valoarea investitiei este de 160 de milioane de lei, fara TVA.

Ordinul de incepere a lucrarilor a fost emis la data de 15 octombrie 2012.

Parcarea Straulesti face parte din proiectul Magistralei 4 de metrou. Statia Straulesti este prima statie de metrou ce va intra in alcatuirea primului nod intermodal de transport urban al Municipiului Bucuresti (metrou, transport public suprateran, transport auto personal).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri