Kaufland Romania si Renovatio Group au inaugurat primul hub de incarcare rapida pentru automobilele electrice din Romania. Hub-ul ofera posibilitatea incarcarii simultane a sase vehicule electrice, trei dintre acestea se vor putea incarca in regim rapid, la o putere de maxim 50kW.

Acesta este situat in parcarea magazinului Kaufland de pe Strada Barbu Vacarescu din Bucuresti. Majoritatea modelelor electrice cu incarcare rapida vor putea ajunge la 80% din capacitatea bateriei, in mai putin de o ora. In completarea statiilor de incarcare rapida, sunt disponibile 3 puncte de incarcare semi-rapida, cu o putere de 22kW.

Statiile din cadrul hub-ului sunt compatibile cu toate tipurile de vehicule 100% electrice si hibride plug-in, au un regim de functionare non-stop si, conform angajamentului de la inceputul acestui an, costurile incarcarilor sunt suportate in totalitate de catre Kaufland Romania.

"In 2018, am ajuns la peste 20 de locatii in parcarile noastre, oferind astfel o mai mare autonomie in deplasare. Credem ca prin toate aceste eforturi, vom inspira tot mai multi oameni sa fie eco”, a declarat Valer Hancas, Director Comunicare si Corporate Affairs Kaufland Romania.

Pentru incarcarea bateriilor masinilor electrice este folosita peste 95% energie din surse regenerabile. Reteaua Renovatio e-charge numara, in prezent, 92 puncte de incarcare in 38 de locatii din care 62 puncte de incarcare sunt instalate in 23 de locatii Kaufland.

„Prin proiectul FastSEE, co-finantat de Uniunea Europeana prin programul CEF Transport, Renovatio va acoperi cu statii de inarcare rapida si ultra-rapida, doua dintre coridoarele principale ale retelei de transport pan-europene TEN-T ce tranziteaza tara noastra pana la sfarsitul anului 2020. Multe dintre locatii sunt alese in baza parteneriatului cu Kaufland Romania. Cele 53 de statii de incarcare rapida vor fi amplasate la o distanta maxima de 80 km una de cealalta, iar cele 3 statii de incarcare ultra-rapida vor fi instalate in Timisoara, Sibiu si Bucuresti”, a precizat Alexandru Teodorescu, Managing Partner Renovatio Group.

Conform statisticilor oficiale, in Romania sunt inmatriculate, in acest moment, peste 1000 de masini pur electrice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri