Kaufland va avea 10 statii pentru masini electrice pe ruta Arad-Constanta

Retailerul german Kaufland, detinut de Schwarz Group, va avea pana la finalul anului zece statii de incarcare rapida in Romania pe ruta Arad-Constanta, dezvoltate de Renovatio.

Renovatio e-charge va fi prima retea de statii de incarcare rapida a masinilor electrice in Romania si va avea in 2-3 ani un numar de 50 de statii. Standardele sunt incarcare rapida 20kWh (CHAdeMO si CCS) si incarcare in curent alternativ la o putere de 22kWh (type2).

Statiile de incarcare masini electrice Fast Charge din centrele comerciale Kaufland vor fi in orasele: Arad, Timisoara, Deva, Sebes, Sibiu, Ramnicu Valcea, Pitesti, Bucuresti si Constanta. Pentru a acoperi cat mai bine distanta Bucuresti - Constanta, pe autostrada A2 va mai fi amplasata inca o astfel de statie de incarcare.

Kaufland statie masini electrice

Prima statie dintr-un centru comercial Kaufland Romania a fost deschisa pe Barbu Vacarescu si este gratuita. Peste cateva zile, persoanele care vor dori sa incarce o masina electrica vor trebui sa obtina gratuit de la biroul de informatii un card special. In prezent functioneaza fara.

Citeste si:
Kaufland România inaugurează magazinul cu numărul 133
Kaufland România inaugurează...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

O statie de incarcare rapida costa intre 20.000 si 30.000 de euro, iar conectarea ei mai costa intre 5.000 si 15.000 euro.

Kaufland masini electrice

Kaufland Romania a cumparat 18 masini electrice din Germania

Kaufland Romania a adaugat in flota de masini trei unitati Volkswagen e-Golf si a donat alte 15 unitati e-Golf unor ONG-uri. Masinile au fost cumparate din Germania, unde pretul de lista este de 34.900 euro. "Suntem primii care doneaza o flota de masini eco catre ONG-uri si pun gratuit la dispozitia romanilor energie, in prima retea publica autohtona de statii de incarcare rapida, pentru a incuraja circularea cu masini eco si responsabilitatea fata de mediu", a declarat Marco Hossl, directorul general Kaufland Romania.

Kaufland masini electrice

Citeste si:
O țară obligă benzinăriile să instaleze stații pentru mașini electrice
Germania obligă benzinăriile...

Potrivit Renovatio, anul trecut in Romania au fost vandute aproape 500 de autoturisme noi hibride si 100% electrice, iar in primele doua luni din 2016 au fost inmatriculate 74 de masini eco.

RG Renovatio Group a fost infiintat in 2005 si desfasoara operatiuni in domeniul energiei regenerabile, detinand active de energie eoliana cu o capacitate de aproape 350 de MW si parcuri fotovoltaice cu o capacitate de circa 20 MW, la Singureni (Giurgiu), Scornicesti (Olt), Corabia (Olt) si Izvoru (Giurgiu).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri