Retailerul german Kaufland, detinut de Schwarz Group, va avea pana la finalul anului zece statii de incarcare rapida in Romania pe ruta Arad-Constanta, dezvoltate de Renovatio.

Renovatio e-charge va fi prima retea de statii de incarcare rapida a masinilor electrice in Romania si va avea in 2-3 ani un numar de 50 de statii. Standardele sunt incarcare rapida 20kWh (CHAdeMO si CCS) si incarcare in curent alternativ la o putere de 22kWh (type2).

Statiile de incarcare masini electrice Fast Charge din centrele comerciale Kaufland vor fi in orasele: Arad, Timisoara, Deva, Sebes, Sibiu, Ramnicu Valcea, Pitesti, Bucuresti si Constanta. Pentru a acoperi cat mai bine distanta Bucuresti - Constanta, pe autostrada A2 va mai fi amplasata inca o astfel de statie de incarcare.

Kaufland statie masini electrice

Prima statie dintr-un centru comercial Kaufland Romania a fost deschisa pe Barbu Vacarescu si este gratuita. Peste cateva zile, persoanele care vor dori sa incarce o masina electrica vor trebui sa obtina gratuit de la biroul de informatii un card special. In prezent functioneaza fara.

Retail jobs

O statie de incarcare rapida costa intre 20.000 si 30.000 de euro, iar conectarea ei mai costa intre 5.000 si 15.000 euro.

Kaufland masini electrice

Kaufland Romania a cumparat 18 masini electrice din Germania

Kaufland Romania a adaugat in flota de masini trei unitati Volkswagen e-Golf si a donat alte 15 unitati e-Golf unor ONG-uri. Masinile au fost cumparate din Germania, unde pretul de lista este de 34.900 euro. "Suntem primii care doneaza o flota de masini eco catre ONG-uri si pun gratuit la dispozitia romanilor energie, in prima retea publica autohtona de statii de incarcare rapida, pentru a incuraja circularea cu masini eco si responsabilitatea fata de mediu", a declarat Marco Hossl, directorul general Kaufland Romania.

Kaufland masini electrice

Citeste si:
Enel plasează stații de încărcare electrică la 72 de magazine Mega...
Enel plasează stații de...

Potrivit Renovatio, anul trecut in Romania au fost vandute aproape 500 de autoturisme noi hibride si 100% electrice, iar in primele doua luni din 2016 au fost inmatriculate 74 de masini eco.

RG Renovatio Group a fost infiintat in 2005 si desfasoara operatiuni in domeniul energiei regenerabile, detinand active de energie eoliana cu o capacitate de aproape 350 de MW si parcuri fotovoltaice cu o capacitate de circa 20 MW, la Singureni (Giurgiu), Scornicesti (Olt), Corabia (Olt) si Izvoru (Giurgiu).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri