Skoda trece Romania pe harta locatiilor pentru o noua fabrica multibrand, unde vor fi asamblate SUV-urile Skoda Karoq si Seat Ateca, desi la inceputul lunii noiembrie doar Bulgaria si Turcia erau pe lista, scrie Automotive News Europe.

Este luata in considerare si convertirea unor fabrici de motoare VW din Polkowice, Polonia si Gyor, Ungaria, in uzine de masini.

Indiferent de locatia aleasa, Grupul Volkswagen va avea o noua fabrica multibrand in estul Europei, care va demara productia incepand din 2022, potrivit lui Herbert Diess, CEO VW Group.

Necesitatea unei noi fabrici a aparut intrucat VW converteste fabrica din Emden, Germania, pentru a asambla masini electrice. Productia modelului VW Passat fiind mutata in uzina Kvasiny, care asambleaza Superb. Noua fabrica urmeaza sa asambleze SUV-urile Skoda Karoq si Seat Ateca care in prezent sunt fabricate in Kvasiny.

Noua fabrica auto din estul Europei va crea 4-5.000 de noi locuri de munca. Presedintele consiliului de supraveghere al VW, Hans Dieter Poetsch, a declarat ca nu a fost luata inca o decizie cu privire la marca care va conduce fabrica. "Skoda este una dintre optiuni", a declarat el. Cehia nu este pe lista viitoarei fabrici din cauza costurilor mari cu forta de munca.

Citeste si:
Top 5 branduri auto cu peste 10.000 de masini noi vandute in Romania
Top 5 branduri auto cu peste...

Sursa foto: By Herrndorff / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Încă o cunoscută cofetărie se gândește să renunțe la produsele mai puțin căutate
Setari Cookie-uri