Este luata in considerare si convertirea unor fabrici de motoare VW din Polkowice, Polonia si Gyor, Ungaria, in uzine de masini.

Indiferent de locatia aleasa, Grupul Volkswagen va avea o noua fabrica multibrand in estul Europei, care va demara productia incepand din 2022, potrivit lui Herbert Diess, CEO VW Group.

Necesitatea unei noi fabrici a aparut intrucat VW converteste fabrica din Emden, Germania, pentru a asambla masini electrice. Productia modelului VW Passat fiind mutata in uzina Kvasiny, care asambleaza Superb. Noua fabrica urmeaza sa asambleze SUV-urile Skoda Karoq si Seat Ateca care in prezent sunt fabricate in Kvasiny.

Noua fabrica auto din estul Europei va crea 4-5.000 de noi locuri de munca. Presedintele consiliului de supraveghere al VW, Hans Dieter Poetsch, a declarat ca nu a fost luata inca o decizie cu privire la marca care va conduce fabrica. "Skoda este una dintre optiuni", a declarat el. Cehia nu este pe lista viitoarei fabrici din cauza costurilor mari cu forta de munca.

Romania este ocolita din nou:...
Citeste si: Romania este ocolita din nou: Skoda, fabrica in Bulgaria sau Turcia

Sursa foto: By Herrndorff / Shutterstock