Dezavantajul incarcarii lente a masinilor electrice este pe cale sa dispara curand, germanii au gasit deja solutia pentru ca timpul sa fie redus la 3 minute pentru o autonomie de 100 de km, anunta Porsche.

Porsche a prezentat un prototip pentru o statie de incarcare cu o putere de pana la 450 kW, situata in apropierea autostrazii A8 intre Ulm si Augsburg. Noua statie de incarcare poate alimenta cu curent electric orice model plug-in existent pe piata europeana, care utilizeaza varianta Type 2 (CCS - Combined Charging System).

Un model Porsche de test cu baterii de 90 kWh a atins o capacitate de incarcare de peste 400 kW, permitand un timp de incarcare sub 3 minute pentru 100 de km.

Initiat in iulie 2016, proiectul de cercetare "Fast Charge" a primit finantare de 7,8 milioane de euro de la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii din Germania. Consortiul industrial include producatorii de automobile BMW Group si Porsche AG, precum si operatorii Allego GmbH, Phoenix Contact E-Mobility GmbH (tehnologie de incarcare) si Siemens AG (inginerie electrica).

Solutiile de incarcare rapide maresc atractivitatea electromobilitatii. Cresterea capacitatii de incarcare pana la 450 kW permite reducerea semnificativa a timpilor de incarcare. Capacitatea de incarcare a noilor acumulatori FastCharge este de trei pana la noua ori mai mare decat cea posibila in prezent cu statiile de incarcare rapida DC.

Proiectul "FastCharge" analizeaza ce conditii tehnice trebuie indeplinite in ceea ce priveste vehiculele si infrastructura.

Porsche intentioneaza sa investeasca mai mult de 6 miliarde euro in mobilitatea electrica pana in 2022, care vizeaza atat hibrizii plug-in, cat si vehicule complet electrice. Compania si-a dublat cheltuielile planificate anterior pentru electromobilitate de la aproximativ 3 miliarde euro la peste 6 miliarde de euro.

Aproximativ 500 de milioane de euro vor fi utilizate pentru a dezvolta modelele si versiunile din gama Taycan. Porsche va investi, de asemenea, aproximativ un miliard de euro in electrificarea si hibridizarea gamei de produse existente, sute de milioane in extinderea unitatilor de productie si aproximativ 700 milioane de euro in noi tehnologii, tarifarea infrastructurii si mobilitatea inteligenta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri