Hyundai Motor Company prezinta un sistem de incarcare automata, fara fir, a viitoarelor sale masini electrice, care in 2025 vor avea sistemul AVPS (Automated Valet Parking System).

Hyundai si Kia intentioneaza sa comercializeze autovehicule in diverse orase inteligente incepand din 2021, cu scopul de a lansa vehicule complet autonome pana in 2030.

Sistemul de incarcare automata a masinilor electrice, cu ajutorul sistemului de parcare automata, va oferi un confort soferilor care se vor confrunta cu o supraaglomerare a locatiilor de parcare si de incarcare, deoarece numarul de vehicule electrice creste constant.

Automated Valet Parking System va primi comenzi cu ajutorul unui smartphone si va transfera vehiculele catre statiile de incarcare. Dupa ce sunt incarcate complet, masinile vor fi transferate de la statiile de incarcare catre un loc de parcare din apropiere pentru a permite incarcarea altor vehicule electrice care sunt in asteptare.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Atunci cand soferul solicita vehiculul, acesta se va intoarce in mod autonom la locatia soferului.

APIA: Piata auto va creste...
Citeste si: APIA: Piata auto va creste anul acesta cu 10-12%

Procesul general se realizeaza prin comunicarea continua intre vehiculul electric, parcarea, sistemul de incarcare si conducatorul auto. Statia de parcare trimite locatia de locuri de parcare goale si statii de incarcare, in timp ce sistemul de incarcare actualizeaza starea de incarcare a vehiculului in timp real.

Hyundai si Kia au in vedere comercializarea tehnologiei la lansarea vehiculului autonome de nivel 4 in jurul anului 2025.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Zece masini plug-in la mare cautare in Europa anul acesta