BMW Group Romania instaleaza in parcarea subterana Baneasa Shopping City doua statii de incarcare pentru automobile electrice. Acestea sunt de tipul Wallbox BMW i si folosesc un conector Type 2 de curent alternativ (AC). Ambele pot asigura o putere maxima de incarcare de 11 kW. Cele doua statii sunt instalate pe culoarul dintre cele doua iesiri si pot fi folosite non stop si gratuit.

BMW Group Romania ocupa prima pozitie in piata atat in vanzarile de autombile electrice, cat si plug-in hybrid, detinand aproximativ o treime din cota de piata. Eforturile companiei merg constant dincolo de actiunile de vanzari, iar instalarea a doua statii de incarcare de 11 kW la cel mai important centru comercial din Romania, Baneasa Shopping City, este ultimul exemplu in acest sens.

„Avem un istoric foarte bun de proiecte comune cu echipa Baneasa Shopping City si Baneasa Developments. Prima statie instalata se dovedeste tot mai populara, un reper pentru Nordul Bucurestiului. Vrem sa construim pe baza acestui parteneriat, iar zonele comerciale sunt deosebit de interesante in acest sens. Aici clientii stationeaza pe perioade de peste o ora, este momentul perfect pentru incarcare”, spune Dana Popescu, brand manager BMW i.

Colaborarea cu Baneasa Shopping City vine dupa ce anul trecut, in iulie, a fost instalata o statie de mare putere, de 50 KW curent continuu (DC). In acest an statia a livrat peste 11 MW in peste 800 de incarcari. Aceasta reprezinta energie suficienta pentru un BMW i3 sa inconjoare Pamantul de aproape doua ori la Ecuator si o reducere a emisiilor de CO2 cu aproximativ 5 tone prin folosirea automobilelor electrice in locul celor conventionale*.

Pentru statia noastra din Baneasa Business and Technology Park, numarul de incarcari a ajuns in timpul saptamanii la o medie de 4-5 pe zi si observam ca tendinta este in crestere. Pana acum aproximativ 5% din incarcari au fost realizate de autombile care aveau un nivel al bateriei sub 5% (din care 6 au incarcat de la un nivel de 1%).

„In contextul in care automobilele electrice scad puterea de incarcare exponential dupa un nivel de 80% al bateriei, recomandarea noastra este ca utilizatorii sa nu stationeze mai mult de acest nivel, pentru a castiga timp si a lasa disponibila statia de incarcare pentru alti utilizatori. Acum observam ca aproximativ 3 din 4 incarcari trec de pragul de 80%”, explica Dana Popescu.

BMW Group are o politica consistenta la nivel global de sustinere a infrastructurii de automobile electrice, cu investitii importante in Statele Unite si Europa. In acest context, proiectul regional NEXT-E, realizat in parteneriat cu MOL, E.ON, Nissan si cu finantare europeana, isi propune sa amplaseze 40 de statii de mare putere pana la finalul anului 2020 in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri