Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S. – Makiol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S va moderniza cei 28 de kilometri de linie ferata de la Apata la Cata, parte a sectiunii Brasov-Sighisoara. Valoarea contractului este de 606 milioane de euro, potrivit unui comunicat emis miercuri de Compania Nationala de Cai Ferate (CFR SA).

Oferta financiara a Asocierii Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S. – Makiol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S este de 2.850.163.157 lei (fara TVA), contractul de achizitie publica urmand a fi incheiat si semnat de ambele parti la finalul perioadei legale de contestatii.

Sursa de finantare pentru modernizarea subsectiunii Apata - Cata, in lungime totala de 28,2 km, este asigurata de Comisia Europeana prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), in proportie de 81,74%, iar cofinantarea in proportie de 18,26% de la bugetul de stat.

Obiectivul general al contractului este dezvoltarea infrastructurii si suprastructurii feroviare pentru atingerea vitezei maxime de circulatie de 160 km/h, pentru trenurile de calatori. Contractul prevede o gama variata de lucrari de infrastructura si suprastructura feroviara: terasamente, linii C.F, consolidari de poduri, podete, constructii tuneluri si viaducte, pasaje superioare, lucrari de electrificare si energoalimentare, telecomunicatii, semnalizare, fibra optica, instalatii electrice etc.

Prin modernizarea infrastructurii si suprastructurii feroviare se asigura conditii tehnice pentru circulatia trenurilor de calatori si marfa cu viteze superioare de 160 km/h pentru trenurile de calatori si de 120 km/h pentru trenurile de marfa, cresterea gradului de confort si de siguranta a traficului feroviar.

Retrospectiva 2017: Doar 15...
Citeste si: Drumurile noastre poate...in viitor. Doar 15 km, inaugurati in 2017

Sursa foto: By busik / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
CFR a desemnat firma care va moderniza doua sectoare de cale ferata