Kia Motors Europe va dezvalui la inceputul lunii martie cu ocazia Salonului Auto de la Geneva un nou concept car, 100% electric.

Desenat la centrul european de design Kia din Frankfurt, conceptul este o intruchipare vizuala a dorintei companiei de a continua drumul catre lumea captivanta a electrificarii auto.

"Am dorit sa proiectam un automobil 100% electric care nu doar sa inlature indoielile consumatorilor in ceea ce priveste autonomia, performanta, retelele de reincarcare si comportamentul dinamic, dar si un automobil care intoarce privirile atunci cand trece pe strada si iti trezeste pasiunea atunci cand il conduc. De aceea, conceptul nostru 100% electric este proiectat nu numai pentru a va creste pulsul, ci si pentru a semnaliza abordarea noastra emotionala asupra electrificarii", spune Gregory Guillaume, Vicepresedinte de Design al Kia Motors Europe.

Kia Romauto, distribuitor oficial al marcii Kia in Romania, aduce anul acesta mai multe modele plug-in pe plan local, printre care crossover-ul e-Niro in varianta 100% electrica si Kia e-Soul 100% electrica.

Kia e-Niro, varianta 100% electrica a crossover-ului care deja exista in variantele hybrid si plug-in hybrid, va ajunge anul acesta in Romania. Modelul are un pachet de baterii de 64 kWh si este pus in miscare de un grup propulsor electric care ofera 204 CP si 395 Nm. E-Niro ofera o autonomie in ciclu urban de pana la 615 Km si in ciclu combinat de pana la 455 Km.

Noul Soul EV se numeste acum Kia e-Soul si are acelasi ansamblu baterie/grup propulsor ca si e-Niro. Autonomia lui e-Soul in ciclu combinat este de pana la 452 Km. Pentru ciclu urban, autonomia nu a fost comunicata, dar asteptarile sunt ca va depasi 600 km.

Kia a decis ca modelul Ceed SW sa primeasca o versiune plug-in hybrid in aceasta vara. Modelul break va avea acelasi grup propulsor si pachet de baterii ca Niro PHEV (plug-in), motor pe benzina de 1.6 litri cuplat la un motor electric de 59 kW (80 CP) pentru un total de 141 de cai putere.

Tot anul aceasta este programata aparitia versiunii crossover (CUV) a familiei Ceed, care se va numi XCeed. Va avea o caroserie de tip SUV si se va plasa in gama intre Stonic si Sportage.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri