Primaria Municipiului Bucuresti anunta ca va semna in curand contractul cu operatorul economic care a castigat licitatia pentru tiparirea eco-voucherelor aferente Programului de stimulare a eliminarii din traficul bucurestean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, dupa care acestea vor ajunge in posesia celor 4.193 de proprietari eligibili.

Conform unui comunicat de presa transmis sambata de PMB, contractul cu operatorul economic se afla pe circuitul de avizare, iar, dupa semnare, Primaria Capitalei va publica pe site-ul propriu (www.pmb.ro, sectiunea "Eco-voucher in schimbul unui autovehicul uzat") lista beneficiarilor si va lansa comanda pentru tiparire, conform Agerpres.ro.

Acestea vor ajunge in posesia beneficiarilor in termen de 15 zile lucratoare de la data transmiterii de catre municipalitate a comenzii de tiparire si vor fi distribuite prin curier, care va avea obligativitatea contactarii telefonice prealabile a destinatarului, cu incercarea livrarii plicului de minimum trei ori.

In paralel cu demararea distribuirii eco-voucherelor, Primaria Capitalei va publica pe site-ul propriu lista magazinelor partenere in care beneficiarii programului le vor putea utiliza.

PMB mentioneaza ca, in urma verificarii documentelor depuse de catre proprietarii de autovehicule uzate acceptati in program, a rezultat un numar de 4.193 de proprietari eligibili din totalul de 4.241 de dosare depuse.

Potrivit sursei citate, 48 de dosare au fost respinse intrucat participantii nu au respectat termenele prevazute in regulament. Astfel, au existat cazuri in care proprietarii acceptati in program si-au casat autovehiculul uzat inainte de data publicarii listei celor acceptati - 23 noiembrie 2018, cat si proprietari care si-au casat/radiat autovehiculul sau si-au depus dosarul dupa data limita - 21 februarie 2019.

Voucherele vor putea fi folosite pentru achizitionarea unui automobil nou, non-diesel, cu norma de poluare Euro 6 sau a altor mijloace de transport cu grad redus de poluare, Euro 6 sau electrice (de exemplu motociclete, mopede, biciclete electrice etc) si nu se pot cumula cu tichetele oferite in cadrul Programului Rabla.

De asemenea, persoanele care nu doresc sa isi mai cumpere o alta masina vor avea posibilitatea sa isi achizitioneze electronice sau electrocasnice din magazinele partenere in program, cu respectarea prevederilor regulamentului.

Sursa foto: Shutterstock Marius GODOI / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri