Primaria Municipiului Bucuresti anunta ca va semna in curand contractul cu operatorul economic care a castigat licitatia pentru tiparirea eco-voucherelor aferente Programului de stimulare a eliminarii din traficul bucurestean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, dupa care acestea vor ajunge in posesia celor 4.193 de proprietari eligibili.

Conform unui comunicat de presa transmis sambata de PMB, contractul cu operatorul economic se afla pe circuitul de avizare, iar, dupa semnare, Primaria Capitalei va publica pe site-ul propriu (www.pmb.ro, sectiunea "Eco-voucher in schimbul unui autovehicul uzat") lista beneficiarilor si va lansa comanda pentru tiparire, conform Agerpres.ro.

Acestea vor ajunge in posesia beneficiarilor in termen de 15 zile lucratoare de la data transmiterii de catre municipalitate a comenzii de tiparire si vor fi distribuite prin curier, care va avea obligativitatea contactarii telefonice prealabile a destinatarului, cu incercarea livrarii plicului de minimum trei ori.

In paralel cu demararea distribuirii eco-voucherelor, Primaria Capitalei va publica pe site-ul propriu lista magazinelor partenere in care beneficiarii programului le vor putea utiliza.

PMB mentioneaza ca, in urma verificarii documentelor depuse de catre proprietarii de autovehicule uzate acceptati in program, a rezultat un numar de 4.193 de proprietari eligibili din totalul de 4.241 de dosare depuse.

1999 - Privatizarea Dacia cu...
Citeste si: 1999 - Privatizarea Dacia cu Grupul Renault

Potrivit sursei citate, 48 de dosare au fost respinse intrucat participantii nu au respectat termenele prevazute in regulament. Astfel, au existat cazuri in care proprietarii acceptati in program si-au casat autovehiculul uzat inainte de data publicarii listei celor acceptati - 23 noiembrie 2018, cat si proprietari care si-au casat/radiat autovehiculul sau si-au depus dosarul dupa data limita - 21 februarie 2019.

Voucherele vor putea fi folosite pentru achizitionarea unui automobil nou, non-diesel, cu norma de poluare Euro 6 sau a altor mijloace de transport cu grad redus de poluare, Euro 6 sau electrice (de exemplu motociclete, mopede, biciclete electrice etc) si nu se pot cumula cu tichetele oferite in cadrul Programului Rabla.

De asemenea, persoanele care nu doresc sa isi mai cumpere o alta masina vor avea posibilitatea sa isi achizitioneze electronice sau electrocasnice din magazinele partenere in program, cu respectarea prevederilor regulamentului.

Vanzari record in 2018 pentru...
Citeste si: Vanzari record in 2018 pentru BMW Group Romania

Sursa foto: Shutterstock Marius GODOI / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Rabla 2019: tichetele sunt aproape de epuizare