Drumurile din Romania raman, si in 2018, cele mai periculoase pentru conducatorii auto si pasageri, in contextul in care, anul trecut, s-a inregistrat cea mai mare rata a mortalitatii din accidente rutiere din Uniunea Europeana, 96 de morti la un milion de locuitori, potrivit datelor publicate de Comisia Europeana si citate de cotidianul britanic The Sun.

Bulgaria si Letonia ocupa urmatoarele pozitii in clasament in ceea ce priveste mortalitatea inregistrata pe sosele, cu 88, respectiv 78 de morti la un milion de locuitori. Croatia (77), Polonia (76) si Ungaria (64) sunt statele care raporteaza rate ridicate de mortalitate.

La polul opus, Marea Britanie a inregistrat cele mai scazute rate ale mortalitatii pe sosele, cu 28 de morti la un milion de oameni. Danemarca si Irlanda se numara printre statele cu cele mai sigure drumuri pentru soferi, cu o rata de 30, respectiv 31 de morti la un milion de locuitori.

Peste 25.000 de morti au fost raportati pe drumurile statelor din Uniunea Europeana, anul trecut, cu 1 punct procentual mai putin decat anul anterior.

In 2017, numarul accidentelor rutiere a crescut in Romania, iar tara noastra avea, pentru al treilea an la rand, cea mai mare rata a mortalitatii din accidentele rutiere, cu 99 de morti la un milion de locuitori, aproape dublu fata de media Uniunii Europene, potrivit unui raport realizat de Consiliul European pentru Siguranta Transporturilor (ETSC).

Afaceri intr-o clima tot mai...
Citeste si: Afaceri intr-o clima tot mai nemiloasa

In 2017, numarul de accidente rutiere in Romania a crescut cu 2%, la 1951 de la 1913, in 2016, fiind al treilea an de cresteri. La capitolul factori care influenteaza siguranta rutiera se regasesc drumurile nationale care au o singura banda pe sens si lipsa finantarii Politiei Rutiere.

Sursa foto: Eugene Sergeev / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Inca un standard nerespectat de Romania: Mai rau ca in Kosovo!