Guvernul va adopta in sedinta de miercuri declansarea procedurilor de expropriere pentru cel de-al II-lea tronson al drumului expres Craiova - Pitesti, a declarat prim-ministrul Viorica Dancila, citata de Agerpres.

"Inaintam cu pasi repezi in proiecte esentiale pe care le-am discutat si cu reprezentantii mediului de afaceri cu investitii in zonele Craiova si Pitesti. Aprobam in sedinta de Guvern de astazi trei acte normative necesare demararii unor lucrari mult asteptate de cetateni si pentru care am prevazut sumele necesare in buget. Astfel, printr-o hotarare de guvern, adoptam declansarea procedurilor de expropriere pentru cel de-al II-lea tronson al drumului expres Craiova - Pitesti, dupa ce, saptamana trecuta, am facut acelasi lucru cu tronsonul I al acestui drum expres. De aceasta data, este vorba despre stabilirea amplasamentului si sumelor necesare pentru exproprieri pe tronsonul II de 40 de kilometri", a precizat Viorica Dancila, miercuri, in deschiderea sedintei de Guvern.

Premierul a adaugat ca un alt act normativ care va fi adoptat in sedinta de Guvern se refera la centura de ocolire Craiova - varianta sud, proiect pentru care vor fi reaprobati indicatorii tehnico-economici pentru a putea debloca procedurile care stagneaza din anul 2014.

"Alocam aproximativ 200 de milioane de lei pentru realizarea lucrarilor la acest obiectiv important inclus in Master Planul de transport general", a spus Dancila.

Prim-ministrul a precizat ca un al treilea proiect de act normativ vizeaza modernizarea DN 29D Botosani - Stefanesti pe doua tronsoane, care insumeaza aproximativ 42 de kilometri.

Viorica Dancila: Am votat...
Citeste si: Dancila: Am votat pentru Romania si pentru romani

"Prin investitii de aproximativ 261 de milioane de lei vom inlatura zonele cu risc activ de alunecare de pe traseu si, in acelasi timp, vom moderniza acest drum care face legatura cu punctul de trecere frontiera cu Republica Moldova la Stanca-Costesti", a mentionat Dancila.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Dancila: Progresam cu autostrada Ploiesti-Comarnic-Brasov