Constructorul turc Alsim Alarko a inceput lucrarile la lotul 2 al autostrazii A0 Sud, noua centura a Capitalei, fiind in prezent in etapa de proiectare, care este programata sa dureze un an, scrie Asociatia Pro Infrastructura.

"Avem primele semne de activitate in teren pe lotul 2 al Autostrazii A0 Sud, noua centura a Capitalei. Cadrele au fost surprinse chiar in viitorul nod cu DN5, acolo unde autostrada va supratraversa drumul national. Nu va speriati, vorbim deocamdata doar de simpli tarusi topografici, deci elemente specifice etapei de proiectare care este programata sa dureze un an de zile", scrie Pro Infrastructura.

"Si la nodul A0-DN6 (parte din acelasi tronson) am zarit miscare in urma cu doua saptamani: o foreza care preleva mostre de sol pentru studiul geotehnic. Si aici avem primele marcaje topografice ale traseului", mai scrie asociatia.

Contractul a fost semnat pe 9 martie 2019 cu turcii de la Alsim Alarko pentru suma de 751 de milioane de lei fara TVA pentru 16,3 km de autostrada. Dupa cele 12 luni de proiectare urmeaza executia propriu-zisa cu termen de doi ani si jumatate.

WDP anunta investitii de 75...
Citeste si: WDP anunta investitii de 75 mil. euro in spatii logistice

Sursa foto: Facebook Asociatia Pro Infrastructura

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
CTP construieste inca 400.000 mp de spatii logistice in Romania