Circulatia rutiera in zonele statiilor de metrou Constantin Brancusi si Eroilor, de pe Magistrala 5. Eroilor – Drumul Taberei, va fi deschisa la finalul lunii mai, iar cea din apropierea statiilor Raul Doamnei si Favorit va fi deschisa la finalul lunii iunie.

„Din analiza ultimului grafic de executie de refaceri de suprafete primit de la antreprenor, va comunicam ca refacerile de suprafete se vor executa etapizat, dupa cum urmeaza:

Statia Raul Doamnei – deschidere trafic 28.06.2019
Statia Brancusi - deschidere trafic 31.05.2019
Statia Favorit - deschidere trafic 28.06.2019
Statia Eroilor (Bd. Eroii Sanitari) - deschidere trafic 30.05.2019”, se arata intr-un raspuns transmis de Metrorex la solicitarea unui membru al forumului Metrou Usor, o platforma pentru reteaua de transport si infrastructura din Romania.

Proiectul Magistralei 5 de metrou, Drumul Taberei-Eroilor, a fost deblocat pe 1 aprilie, dupa decizia Tribunalului Bucuresti care a respins si ultima contestatie depusa pentru contractul de automatizare si siguranta circulatiei.

Pe 14 aprilie a fost semnat contractul de automatizare a traficului aferent Magistralei 5 de metrou, sectiunea Raul Doamnei – Eroilor, inclusiv statia si depoul Valea Ialomitei. Contractul, semnat cu Alstom, are o valoare de 112,9 milioane de lei si este finantat din fonduri de la bugetul de stat si fonduri europene nerambursate acordate prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020.

Metrorex va achizitiona...
Citeste si: Metrorex va achizitiona trenuri noi pentru Magistrala 5

Tot in luna aprilie, in timpul unei vizite pe santier, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, promitea ca la finalul anului, metroul in Drumul Taberei va circula cu calatori.

Metrorex va achizitiona trenuri noi de metrou care vor opera pe Magistrala 5, 13 fiind destinate sectiunii Drumul Taberei-Eroilor, pentru valoare de 520 de milioane de euro.

In februarie, directorul Sodolescu declara ca lucrarile la metroul din Drumul Taberei vor fi gata in luna octombrie a acestui an.

In 2011 s-a semnat primul contract pentru M5. Termenul era de 36 de luni, la care se adaugau si alte termene, printre care cel pentru sistemul de automatizare. In 2015 era primul termen avansat pentru darea in functiune a metroului Drumul Taberei.

Metrorex lanseaza o licitatie...
Citeste si: Licitatie pentru trenurile magistralei de metrou Drumul Taberei

Magistrala 5 de metrou, sectiunea Raul Doamnei - Eroilor (Opera), inclusiv Valea Ialomitei, este compusa din 10 statii de metrou si un depou, avand o lungime totala de 6,8 km. Valoare totala reactualizata conform devizului general este de 3,2 miliarde de lei. O parte din bani vin de la Banca Europeana de Investitii (BEI), mai exact 1,8 miliarde de lei (395 de milioane de euro), in urma semnarii contractului de co-finantare a proiectului.

Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
PMB: Circulatia pe linia de tramvai 41, suspendata partial