Contractul pentru varianta ocolitoare a municipiului Tecuci a fost reziliat, dupa ce ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a verificat lucrarile si a constatat ca pe o serie de portiuni ale santierului nu au fost realizate interventiile necesare, se arata intr-un comunicat de presa emis duminica de minister.

"Duminica, 20 mai 2019, Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc si directorul general CNAIR, in cadrul vizitei de lucru in judetul Galati, au verificat stadiul lucrarilor la varianta ocolitoare a municipiului Tecuci. In urma verificarilor la fata locului, Ministrul Razvan Cuc a constatat ca pe o serie de portiuni ale santierului nu au fost realizate lucrari ceea ce va duce in mod inevitabil la nerespectarea termenului pentru finalizarea acestui obiectiv", se arata in comunicatul emis de Minsiterul Transporturilor.

„Chiar daca e duminica nu era nici macar un utilaj. Asta arata slaba mobilizare din teren si faptul ca avertismentele pe care le-au primit, le-au ignorat. Constat ca acei constructori care sunt neseriosi, asa vor ramane. Este bataie de joc la adresa romanilor si nu mai tolerez asa ceva! In 2017 i-am spus antreprenorului ca daca nu se mobilizeaza si nu incepe sa lucreze vom lua masurile care se impun. Din pacate, din punctul de vedere al stadiului fizic, s-a avansat foarte putin la un obiectiv care treneaza de vreo 5 ani de zile, un obiectiv care se putea implementa asa cum spune termenul contractual, in 12 luni. Vorbim de o varianta de ocolire care are 7 kilometri, mai exact 6,94 kilometri. Se putea face. Sunt zone care sunt neatacate din punctul de vedere al implementarii (...) M-am saturat de antreprenori neseriosi, m-am saturat de antreprenori care vin in Romania, castiga o licitatie, apoi cauta subcontractori sa lucreze pentru ei si, asa cum am spus, daca vii in Romania si nu iti faci treaba, reziliem contractul. Eu am contractul cu graficul de implementare (...), domnule director Neaga il aveti, il reziliati si certificati negativ", a declarat Cuc.

Retail jobs

"Evaluati de urgenta ce mai este de executat si va rog sa scoateti imediat la licitatie acest obiectiv pentru ca oamenii din Tecuci merita acest lucru, la cat au asteptat. Finantare este, dar e nevoie si de constructori seriosi care sa vina si sa munceasca, nu doar care vin, isi iau contractele si apoi cauta tot felul de clauze. Din punctul meu nu mai au nicio scuza, am incheiat relatia contractuala dintre Compania Nationala de Autostrazi si aceasta firma neserioasa”, a adaugat ministrul Razvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a cerut conducerii CNAIR sa urgenteze procedurile astfel incat noul contract pentru centura municipiului Tecuci sa poata sa fie semnat pana la sfarsitul lunii septembrie – octombrie 2019.

In cadrul vizitei, Ministrul Razvan Cuc a anuntat lansarea in luna august 2019 a procedurilor referitoare la proiectarea si executia pentru Centura Galati si drumul expres Braila - Galati.

Citeste si:
Aeroportul „Delta Dunării” din Tulcea va fi modernizat. Cât se va...
Aeroportul „Delta Dunării”...

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri F