Antreprenorul care execută lucrările la centura municipiului Satu Mare îşi respectă graficul de lucrări, chiar dacă până în prezent au existat unele disfuncţionalităţi, fapt ce indică finalizarea în termen a proiectului, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Obiectivul, în lungime de 19,54 kilometri, ce are ca termen de finalizare estimat de către antreprenor luna iulie 2021, înregistrează un stadiu fizic al lucrărilor de 44,5%, în condiţiile în care stadiul plăţilor este de 53,54%, potrivit Agerpres.

"Am cerut accelerarea lucrărilor, în condiţiile în care plăţile sunt la zi. Văd că antreprenorul, chiar dacă până în prezent au existat unele disfuncţionalităţi, îşi respectă graficul de lucrări, fapt ce mă convinge că proiectul va fi finalizat în termen. Dacă subcontractorii vor fi plătiţi la timp, sigur va fi şi termenul de finalizare respectat. Ştiu că este o perioadă dificilă şi de aceea am cerut tuturor antreprenorilor să se mobilizeze şi să îşi ducă contractele la bun sfârşit. Veţi vedea în perioada următoare că investiţiile în infrastructură sunt un adevărat motor al redresării economice a ţării. De aceea insist ca şantierele de infrastructură să rămână deschise dar numai în condiţiile în care se pot aplica regulile de protecţie a angajaţilor. Dacă antreprenorii îşi fac treaba vom avea noi legături rapide care vor contribui la dezvoltarea industriei de transport românească, la creşterea numărului angajaţilor în această zonă şi implicit la revigorarea economiei naţionale", a declarat ministrul Lucian Bode.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, ministrul Lucian Bode a verificat vineri stadiul lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Satu Mare şi a discutat cu antreprenorul cu privire la problemele pe care le întâmpină acesta în ceea ce priveşte obiectivul de infrastructură.

Şeful de la Transporturi a subliniat faptul că dificultăţile actuale cu care se confruntă toţi antreprenorii vor fi depăşite doar prin continuarea lucrărilor pe şantiere concomitent cu respectarea regulilor stabilite de instituţiile abilitate pentru protecţia angajaţilor.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri