Majoritatea conducatorilor de autovehicule din Romania pare sa prefere masinile de ocazie care de cele mai multe ori au un cost scazut. Totusi, acestea pot ascunde capcane pe care este bine sa le evitati la cumpararea lor pentru a va putea bucura de achizitie si a nu cheltui bani pe reparatii ulterior.

Inainte a de a va explica modul in care va puteti proteja la cumparea unei masini de ocazie prin comandarea unui raport prin care puteti sa verificati istoricul masinii, iata cateva date despre piata auto din Romania, a masinilor la mana a doua, in primele luni ale lui 2019.

In acest an, soferii romani au preferat sa cumpere automobile de ocazie si s-au uitat mai ales catre marcile nemtesti. Mai mult de 110.000 de masini second-hand au fost cumparate in primele trei luni din 2019 in Romania, de 3 ori ori mai multe fata de vehiculele noi. Persoanele fizice se orienteaza spre turismele second-hand, care au ca tara de origine Germania, Franta sau Italia. Deocamdata nu sunt disponibile mai multe informatii, vom vedea in luna iulie un bilant al vanzarilor de masini de ocazie pentru primul semestru al anului.

Este necesar sa fiti atenti la cumpararea unei masini la mana a doua pentru a nu fi pus in situatia sa scoateti din buzunar o multime de bani dati pe reparatii sau pe indreptarea unor erori ascunse. De aceea, comandanti un raport VIN online cu istoricul masinii second hand, generat pe baza seriei de sasiu, pe https://www.verificareavin.ro/. Din acest document, veti putea afla kilometrajul vehiculului, accidentele suferite, reparatiile si reviziile pe care le-a avut masina; de asemenea, veti citi informatii despre tara de provenienta a vehiculului, anul de fabricatie, tipul motorului si al sasiului, tipul de combustibil, culoarea caroseriei si tapiteriei si dotarile conexe. Producatorul masinii poate codifica, aici, destinatia pietei de desfacere a vehiculului. In plus numarul seriei de sasiu va dezvaluie istoricul complet al autovehiculului - daune ale autovehiculului si/sau eventuala inundatie a masinii. In baza numarului VIN, puteti vedea daca autovehiculul este furat sau nu.

Apoi, din acest raport, creat pe baza numarului VIN, vei primi fotografiile autovehiculului pe care doresti sa-l cumperi. Acest lucru iti va permite sa evaluezi daca acesta indeplineste cu adevarat asteptarile tale. Vei afla de cate ori au fost puse la dispozitie fotografiile (de exemplu la anunturile de vanzare).

Studiu: Piata europeana are...
Citeste si: Studiu: Cat de mult conteaza kilometrajul la masinile electrice?

Cereti online un raport VIN (Vehicle Identification Number), generat pe baza seriei de sasiu a masinii si afla istoricul complet inainte de a confirma cumpararea masinii de ocazie, pe site-ul https://www.verificareavin.ro/. In acest mod, cumpararea unei masini la mana a doua poate fi o afacere profitabila, cu riscuri minime.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Bugetul mic pentru o masina rulata predispune cumparatorii la tepe