Producatorul american de masini electrice Tesla a depasit pentru prima data vanzarile Mercedes-Benz in SUA si a fost la un pas sa le depaseasca si pe cele ale BMW, scrie Business Insider.

In doar 8 ani, brandul de masini american a reusit sa fie mai cautat decat cel al companiei germane infiintata in urma cu 132 de ani.

Potrivit companiei de cercetari Atherton, Tesla a fost la doar 1.754 de unitati distanta de vanzarile BMW in SUA. Americanii se asteapta ca Tesla sa depaseasca si vanzarile BMW pana la finalul anului.

In cel de-al treilea trimestru, Tesla a vandut 69.925 de vehicule pe piata americana, in timp ce Mercedes-Benz a livrat 66.542 unitati.

In urma cu un an, livrarile Tesla au crescut cu 80% fata de 2017, la 83.500 vehicule, din care 55.840 au fost Model 3, 14.470 Model S si 13.190 Model X.

In septembrie 2018, Tesla si Elon Musk au primit fiecare o amenda de cate 20 de milioane de dolari, dupa ce Musk a fost suspectat ca a inselat investitorii prin tweet-urile din 7 august, in care afirma ca analizeaza retragerea de la bursa a Tesla la un pret de 420 de dolari pe actiune si ca are finantarea necesara pentru o astfel de operatiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri