China, alarmata de incendiile recente, cere teste suplimentare pe masinile electrice

China cere producatorilor de automobile sa efectueze noi teste asupra vehiculelor electrice dupa ce unele modele Tesla si Nio au izbucnit in flacari, scrie Automotive News Europe.

Companiile trebuie sa verifice eventualele pericole produse de baterii, protectia impotriva impermeabilitatii, cablurile de inalta tensiune si dispozitivele de incarcare la bord, a afirmat Ministerul Industriei si Tehnologiei din China.

Producatorii de masini trebuie sa prezinte concluziile lor pana la sfarsitul lunii octombrie.

Ordinul vine dupa o serie de incendii in care au fost implicate vehicule electrice. Nio, brand de masini electrice cu aspiratii la clientii de Tesla, a recunoscut ca unul dintre crossoverele sale, ES8, a luat foc, fiind al treilea incident inregistrat in aproximativ doua luni.

Tesla a declarat ca investigheaza de ce una dintre masinile sale a izbucnit in flacari in Shanghai. Cateva saptamani mai tarziu au existat rapoarte despre un Model S care a luat foc in Hong Kong.

Citeste si:
Europenii au cumpărat mai multe mașini electrificate decât diesel...
Moment istoric. Europenii au...

Ministerul chinez spune ca trebuie efectuate si verificari de siguranta asupra autoturismelor care au fost deja vandute, acordand o atentie deosebita vehiculelor utilizate pentru transport de persoane, cum ar fi taxiurile.

Anul trecut, subventiile au ajutat la cresterea vanzarilor de vehicule electrice in China la peste 1 milion de unitati.

40 de incendii in China

In 2018, China a inregistrat cel putin 40 de incendii cu vehicule noi, 100% electrice, hibride plug-in si cu celule de combustibil. Peste 130.000 de masini au fost rechemate anul trecut pentru verificari.

China nu este singurul loc unde incendiile masinilor electrice sunt monitorizate. In America, Audi a fost nevoit sa recheme 540 de SUV-uri e-tron din cauza riscului de aprindere a bateriei. Umezeala ar fi putut patrunde in celula bateriei printr-o defectiune a cablajului. Un astfel de recall ar putea urma si in Europa.

Citeste si:
Noua mutație a coronavirusului din Spania nu va afecta eficacitatea...
Noua mutație a...

Potrivit U.S. National Highway Traffic Safety Administration, vehiculele electrice sunt la fel sau chiar mai putin predispuse la incendii comparativ cu autovehiculele pe benzina.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri