Daimler recheama in service 60.000 de masini Mercedes-Benz

Autoritatea Federala din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a cerut Daimler sa recheme in service inca 60.000 de masini Mercedes-Benz GLK 220 CDI fabricate in perioada 2012 - 2015, deoarece aveau instalate dispozitive capabile sa reduca emisiile in cadrul testelor de laborator, a anuntat publicatia germana Bild, transmite AFP.

Anul trecut, KBA ceruse Daimler sa recheme in service 700.000 de vehicule echipate cu motoare diesel din intreaga lume, inclusiv 280.000 in Germania, noteaza Agerpres.

Printre modele se afla Vito, C-Class, V-Class si GLC cars.

Contactat de AFP, un purtator de cuvant al companiei a confirmat informatia.

"O investigatie este in derulare din aprilie", a precizat oficialul Daimler.

Citeste si:
Volvo şi Daimler vor să producă şi să vândă pile de combustie
Volvo şi Daimler vor să...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Dupa ce Volkswagen a recunoscut ca, in perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, Guvernul de la Berlin a ordonat efectuarea de teste de emisii la toatele modelele de autovehicule aflate in prezent in circulatie in Germania.

Analistii sustin ca la vehiculele incriminate sistemul de filtrare a emisiilor poluante este dezactivat cand temperatura exterioara coboara sub un anumit nivel. Conform normelor europene in vigoare, aceasta procedura nu este permisa decat in situatia in care permite evitarea unui accident sau pagubelor produse motorului. In consecinta, Guvernul german a cerut producatorilor auto sa revizuiasca acest mecanism.

De asemenea, Daimler a rechemat la service in mod voluntar trei milioane vehicule din Europa care incalcau standardele privind emisiile. Masurile au fost luate pentru a reduce emisiile de oxid de azot, care provoaca probleme respiratorii, a anuntat Daimler.

Board-ul Daimler a aprobat masuri de reducere a poluarii provocate de motoarele diesel in Europa, inclusiv o investitie de 220 de milioane de euro pentru a moderniza peste trei milioane de vehicule Mercedes-Benz echipate cu motoare diesel.

Citeste si:
Mercedes-Benz prezintă noua generație Clasa S
Mercedes-Benz prezintă noua...

In Romania, Daimler are doua unitati de productie, la Cugir si Sebes.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri