Modelele BMW plug-in hibrid vor trece automat in modul electric in 2020, cand masinile vor intra in anumite zone din orase, unde circulatia este permisa exclusiv vehiculelor cu zero emisii.

Functia, numita eDrive Zones, va folosi tehnologia de recunoastere a "zonelor verzi", stabilite de orase pentru masinile electrice si in mod automat va trece vehiculul in modul electric. Zone BMW eDrive va fi standard la versiunile BMW plug-in hibrid din 2020.

BMW deschide drumul pentru ca modelele plug-in hibrid sa primeasca aceleasi drepturi de acces in zonele verzi ca si automobilele complet electrice, din moment ce se comporta in acelasi fel in aceste zone.

Acest tip nou de strategie de operare amplifica semnificativ potentialul automobilelor plug-in hibrid de a reduce emisiile. Cresterea utilizarii condusului electric nu numai ca optimizeaza eficienta, ci contribuie si la reducerea costurilor de operare pentru clienti - in special in traficul urban. BMW testeaza masinile in Rotterdam.

"In 2021, ne vom dubla vanzarile de automobile electrificate in comparatie cu 2019. Vom oferi 25 de automobile electrificate inca din 2023 - doi ani mai devreme decat am prognozat initial. Ne asteptam sa vedem o curba abrupta de crestere spre 2025: vanzarile de automobile electrificate ar trebui sa creasca in medie cu 30% in fiecare an", a declarat Harald Kruger, presedinte al Consiliului de Administratie al BMW AG, la Munchen.

Citeste si:
Jaguar ar putea lansa doua SUV-uri compacte pe platforma BMW
Jaguar ar putea lansa doua...

Pana la sfarsitul anului 2019, compania isi propune sa aiba peste o jumatate de milion de automobile cu tren de rulare electric sau plug-in hibrid pe sosele. In numai doi ani, compania va oferi cinci automobile de serie cu propulsie electrica: MINI electric, BMW iX3, BMW iNEXT, BMW i4.

Versiunile plug-in hibrid ale BMW Seria 5 si BMW Seria 2 Active Tourer cu autonomie electrica mai mare vor ajunge curand in showroom-uri. Acestea vor fi urmate anul viitor de modelele plug-in hybrid BMW X1 si BMW Seria 3 Touring.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Monovolumul electric Mercedes-Benz EQV, prezentat in versiune de serie