Noul SUV electric Mercedes-Benz EQC poate fi comandat in Romania, la un pret de pornire de 75.900 euro cu TVA. EQC a fost integrat in productia de serie a fabricii din Bremen, alaturi de autovehiculele cu motor cu combustie sau hibrid.

Mercedes-Benz EQC are o autonomie intre 374 km si 416 km (WLTP). Doua motoare electrice transforma energia electrica in energie mecanica, sistemul de propulsie oferind astfel 760 Nm, 408 CP. Acceleratia de la 0 la 100 km/h are loc in 5,1 secunde.

O incarcare de la 10-80% se poate face in 40 minute de la o statie de incarcare rapida DC cu o sursa de alimentare de 400 V si curent de cel putin 300A.

Alaturi de fabrica din Bremen, compania chino-germana Beijing Benz Automotive Co. Ltd. (BBAC) incepe anul acesta productia EQC pentru piata locala din China.

Bateriile pentru productia EQC din Bremen sunt produse de Accumotive, subsidiara detinuta in intregime de Daimler, la sediul din Kamenz (langa Dresda) si sunt livrate partial incarcate.

Citeste si:
Test drive cu Mazda CX-30, un nou SUV japonez spatios
Test drive cu Mazda CX-30, un...

La nivel global, compania va investi in total peste un miliard de euro in productia de baterii, avand in plan sa dezvolte cate doua fabrici in Kamenz / Saxonia si Stuttgart-Unterturkheim (Germania) si cate una in Sindelfingen (Germania), Beijing (China), Tuscaloosa (SUA), Jawor (Polonia) si Bangkok (Thailanda). Reteaua mondiala de productie de baterii pentru autovehiculele Mercedes-Benz Cars va cuprinde noua fabrici pe trei continente.

Mercedes-Benz face progrese catre condusul autonom cu pachetul Driving Assistance (cu pretul de 1.499 euro in Romania – TVA inclus). Acest pachet combina mai multe sisteme de asistenta la volan.

Sistemele de asistenta la condus au fost extinse considerabil si au fost completate, printre altele, cu functiile Active Distance Assist DISTRONIC si Active Steering Assist. Pachetul Driving Assistance ajuta soferul sa evite situatiile periculoase prin emiterea de avertizari in timp util.

Citeste si:
Test drive cu Volvo S60 R-Design: un sedan elegant si sportiv
Test drive cu Volvo S60...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Tarom ofera bilete la 65 euro cu ocazia a 65 de ani de existenta