Noul SUV electric Mercedes-Benz EQC poate fi comandat in Romania, la un pret de pornire de 75.900 euro cu TVA. EQC a fost integrat in productia de serie a fabricii din Bremen, alaturi de autovehiculele cu motor cu combustie sau hibrid.

Mercedes-Benz EQC are o autonomie intre 374 km si 416 km (WLTP). Doua motoare electrice transforma energia electrica in energie mecanica, sistemul de propulsie oferind astfel 760 Nm, 408 CP. Acceleratia de la 0 la 100 km/h are loc in 5,1 secunde.

O incarcare de la 10-80% se poate face in 40 minute de la o statie de incarcare rapida DC cu o sursa de alimentare de 400 V si curent de cel putin 300A.

Alaturi de fabrica din Bremen, compania chino-germana Beijing Benz Automotive Co. Ltd. (BBAC) incepe anul acesta productia EQC pentru piata locala din China.

Bateriile pentru productia EQC din Bremen sunt produse de Accumotive, subsidiara detinuta in intregime de Daimler, la sediul din Kamenz (langa Dresda) si sunt livrate partial incarcate.

La nivel global, compania va investi in total peste un miliard de euro in productia de baterii, avand in plan sa dezvolte cate doua fabrici in Kamenz / Saxonia si Stuttgart-Unterturkheim (Germania) si cate una in Sindelfingen (Germania), Beijing (China), Tuscaloosa (SUA), Jawor (Polonia) si Bangkok (Thailanda). Reteaua mondiala de productie de baterii pentru autovehiculele Mercedes-Benz Cars va cuprinde noua fabrici pe trei continente.

Mercedes-Benz face progrese catre condusul autonom cu pachetul Driving Assistance (cu pretul de 1.499 euro in Romania – TVA inclus). Acest pachet combina mai multe sisteme de asistenta la volan.

Sistemele de asistenta la condus au fost extinse considerabil si au fost completate, printre altele, cu functiile Active Distance Assist DISTRONIC si Active Steering Assist. Pachetul Driving Assistance ajuta soferul sa evite situatiile periculoase prin emiterea de avertizari in timp util.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri